Παρασκευή
01.07.2022

The Indigo Protocol ($INDY): Ενα συνθετικό εργοστάσιο – Άρθρο του CardanoChefPool

Τι είναι το Πρωτόκολλο Indigo;

Το Indigo επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει συνθετικά στοιχεία, γνωστά ως “iAssets“. Τα iAssets μπορούν να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας νομίσματα όπως τα stablecoins και το ADA. Έχουν την ίδια επίδραση στην τιμή με τη διατήρηση του περιουσιακού στοιχείου που αναπαράγεται. Αυτό επιτρέπει στον επενδυτη – χρηστη της πλατφορμας, να βγαλετε καποιο κέρδος από την αύξηση της τιμής ενός περιουσιακού στοιχείου χωρίς να χρειαστει να κατέχετε, το ίδιο το αρχικό περιουσιακό στοιχείο.

Άρθρο του Θοδωρή @CardanoChefPool για το CardanoChefTalk

Πράγματι, τα συνθετικά περιουσιακά στοιχεία παρέχουν στους χρήστες έκθεση σε μια ποικιλία περιουσιακών στοιχείων χωρίς να χρειάζεται να κατέχουν πραγματικά το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία μπορεί να είναι οτιδήποτε έχει αξία στον πραγματικό κόσμο. Με τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητά του, τα χαμηλά εμπόδια εισόδου και τα αποκεντρωμένα χαρακτηριστικά του, το blockchain του Cardano, μπορεί να παραδώσει ομαλά όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία σε οποιονδήποτε έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Παρακολουθήστε εδώ το νέο βίντεο του CardanoChefTalk

Πώς να χρησιμοποιήσετε το πρωτόκολλο Indigo;

Εγγυημένες χρεωστικές θέσεις (CDP)

Το CDP είναι απαραίτητο για να αποκτήσετε ένα iAsset (ένα συνθετικό περιουσιακό στοιχείο που παρακολουθεί ένα πραγματικό περιουσιακό στοιχείο, όπως θα ήταν το iADA για τ ADA):

Πισίνες σταθερότητας

Οι πισίνες κοπής και σταθερότητας είναι ενα απο τα βασικά χαρακτηριστικά του Πρωτοκόλλου Indigo. Το Minting επιτρέπει σε κάθε χρήστη να ανοίξει μια Εξασφαλισμένη Θέση Χρέους σε αντάλλαγμα για ένα iAsset. Στη συνέχεια, οι ομάδες σταθερότητας χρησιμοποιούνται για να συνδέσουν την τιμή του iAsset στον πραγματικό κόσμο.

Πισίνες Ρευστότητας

Στις πισίνες ρευστότητας, παρέχοντας ένα iAsset και ένα stablecoin, μπορείτε να συγκεντρώσετε το διακριτικό σας για να παρέχετε ρευστότητα στο πρωτόκολλο και να συμμετέχετε ως πάροχος ρευστότητας.
Ποντάρισμα

Τέλος,εχουμε το ποντάρισμα. Το εγγενές περιουσιακό στοιχείο του Πρωτοκόλλου Indigo, το διακριτικό INDY, μπορεί να πονταριστεί για ψηφοφορία σε ενεργές δημοσκοπήσεις  και απαιτείται ως κατάθεση για την υποβολή νέων προτάσεων διακυβέρνησης.

Παρακολουθήστε εδώ το νέο βίντεο του CardanoChefTalk