Πέμπτη
12.09.2024

Θ. Βασιλειάδης (Specisoft) στο mononews: Η Τεχνητή Νοημοσύνη, η συνεργασία με Πανεπιστήμια και το μέλλον των λογισμικών

Για την ανάπτυξη νέων λογισμικών, τα οποία θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και αποδοτικές αλλά και τον ρόλο που αποκτά η Τεχνητή Νοημοσύνη στην εργασία της μιλάει στο mononews.gr o Θεοκλής Βασιλειάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Specisoft.

Υπογραμμίζει ακόμη πως η εταιρεία συνεργάζεται με πανεπιστήμια και καθηγητές εδώ και πολλά χρόνια στα θέματα του ενδιαφέροντός της, βοηθώντας την αποτελεσματικά με την γνώση και εμπειρία τους.

Δραστηριοποιείστε στην ανάπτυξη λογισμικού για τις ανώτατες διοικήσεις των επιχειρήσεων καθώς και των συμβούλων Επιχειρήσεων. Τι ακριβώς αφορούν και τι νέο ετοιμάζετε για την οριζόντια ανάπτυξη της Specisoft;

Τα θέματα των προγραμμάτων (μεταξύ και άλλων) αφορούν α) το Επιχειρηματικό λογισμικό (Επιχειρησιακός προγραμματισμός – Business Plan, Οικονομικές Αναλύσεις Ισολογισμών, Αποτίμηση αξίας Επιχειρήσεων, Πρότυπη Κοστολόγηση, Προβλέψεις, Αξιολογήσεις Επενδύσεων κ.α.), β) Επιχειρησιακά Παίγνια (Business Simulators) της κατηγορίας serious games που είναι κατάλληλα για την ανώτατη εκπαίδευση και κατάρτιση, κυρίως σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Όσον αφορά στα νέα λογισμικά, αποφασίσαμε να αναπτύξουμε νέα λογισμικά σε Στρατηγική Επιχειρήσεων και Οργανισμών, σε Credit Control, σε performance measurement κ.α. Εξ αυτών κάποια βρίσκονται στο στάδιο της ανάλυσης και άλλα στη γραμμή παραγωγής.

Όσον αφορά το λογισμικό Στρατηγικής Επιχειρήσεων, ήδη έχουμε αναπτύξει σχετικό serious game, το SGAME (strategic game) το οποίο το χρησιμοποιούν τα πανεπιστήμια, μαζί με τα άλλα games εκπαίδευσης. Τώρα, αναπτύσσεται ένα νέο λογισμικό για να καλύψει και τις ανάγκες της Δημόσιας Διοίκησης στον τομέα αυτόν (ν. 3230/2004, Ανάπτυξη Συστήματος Στρατηγικής διοίκησης).

Σχετικά με το λογισμικό Credit Control, κρίθηκε απαραίτητο για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στην αποφυγή ανείσπρακτων πωλήσεων. Είναι πολύ σημαντικό λογισμικό, για το οποίο σχεδιάζουμε να συνδεθεί μέσω APPI με το λογισμικό TSEK του Τειρεσία για την συμπλήρωσή του με πληροφορίες δυσμενών, παράλληλα με την επεξεργασία και πρόβλεψη μέσω των Ισολογισμών των οικονομικών μονάδων. Το Performance Measurement είναι τομέας με πολύ μέλλον δεδομένου ότι ασχολείται με μετρήσεις αποδοτικότητας.

Ακούμε συνέχεια τα τελευταία χρόνια για Τεχνητή Νοημοσύνη και εφαρμογές σε όλη την οικονομία. Εσείς ως Specisoft πως αντιμετωπίζετε αυτήν την πρόκληση;

Λόγω της φύσεως των λογισμικών μας, ως Specisoft, πάντοτε είχαμε και κάποιες «αιχμές» που πλησίαζαν την τεχνητή νοημοσύνη. Ήδη από χρόνια είχαμε αναπτύξει λογισμικά Νευρωνικών Δικτύων τα οποία ενσωματώσαμε σε κάποια λογισμικά μας. Επίσης, έχουμε ήδη αναπτύξει νέες σειρές λογισμικών επιπέδου Expert, που περιλαμβάνουν ανάλυση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των λογισμικών μας, σαν να την έκανε ειδικός (expert). Η Τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη μπροστά μας, και συνεχώς ασχολούμαστε και σε επίπεδο αλγορίθμων και σε επίπεδο επίλυσης πραγματικών προβλημάτων που απαιτούν Τεχνητή νοημοσύνη.

Ήδη δημιουργήσαμε νέα εταιρεία, την εταιρία «Λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης ΙΚΕ» με διακριτικό τίτλο «A.I.Soft ΙΚΕ» (Artificial Intelligence Software), με σκοπό την ανάπτυξη λογισμικών με Τεχνητή Νοημοσύνη. H νέα εταιρία λειτουργεί δύο χρόνια και χαρακτηρίστηκε ως start Up επιχείρηση Τεχνολογίας, και έγινε δεκτή από το ELEVATE GREECE της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας και είναι εγγεγραμμένη στα μητρώα της, με όλα τα πλεονεκτήματα που παρέχονται από το ELEVATE GREECE (επιδοτήσεις κ.α.).

Υπάρχει διαρκής δραστηριότητα γύρω από τον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Θέματα που ήδη αναλύονται είναι αυτά που είναι απαραίτητα για την επίλυση προβλημάτων για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, το Internet of Things (IoT), τα smart cities κ.α.

Τα λογισμικά που μας αναφέρατε, απαιτούν πολύ μεγάλη εξειδίκευση και γνώση στα συγκεκριμένα θέματα. Με ποιόν τρόπο αφ’ ενός τα παράγετε και με ποιον τρόπο αφ’ εταίρου να προωθείτε στην αγορά;

Αυτό είναι αλήθεια. Χρόνια τώρα η Specisoft ασχολείται με λογισμικά που ενσωματώνουν γνώση, εξειδίκευση και απαιτούν να υπάρχει ομάδα με ειδικές γνώσεις.

Η εταιρία συνεργάζεται με πολλά πανεπιστήμια, καθηγητές στα διάφορα θέματα ενδιαφέροντός της. Επίσης, πολλοί επιφανείς επαγγελματίες που κατέχουν υψηλότατες θέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις, πλαισιώνουν την ομάδα αναλύσεων και παραγωγής της εταιρίας και βοηθούν αποτελεσματικά με την γνώση και εμπειρία τους. Από την άλλη πλευρά, την πλευρά της αγοράς, η εταιρία εφαρμόζει το λεγόμενο «marketing by education».

Για τις ανάγκες αυτές και σε εφαρμογή αυτού, έχει γενικεύσει τις έννοιες της χρησιμότητας των λογισμικών και έτσι για κάθε θέμα έχει ή δημιουργεί εφεξής τα ακόλουθα. Για κάθε θέμα, π.χ. για τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό έχουμε ή δημιουργούμε τρεχόντως:

– Το Λογισμικό

– Βιβλίο ή και βιβλία

– Σεμινάριο

– Υπηρεσίες

Έτσι, γίνεται εύκολο και στους Επαγγελματίες και στους πρώτο-εισερχόμενους στην αγορά εργασίας, να έχουν όλα τα εφόδια για την εργασία τους με τα λογισμικά της Specisoft.

Διαβάστε επίσης:

Έπεσαν οι υπογραφές για τη εξυγίανση της Notos Com – Πόσο απομειώνονται τα δάνεια

Λιανεμπόριο δύο ταχυτήτων: Εκτοξεύθηκαν οι μεγάλοι, συρρικνώνονται οι μικροί

Γιώργος Μάνγκος: Η πράσινη χρηματοδότηση στη ναυτιλία δεν είναι ακόμα βιώσιμη

Πηγή: mononews.gr

Array