Πέμπτη
30.03.2023

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πότε μπορείτε να πάρετε τις πινακίδες για την άρση ακινησίας (vid)

Aπό την 1η Απριλίου 2023, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε άρση ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.

Με αυτόν τον τρόπο, εάν κάποιοι επανακυκλοφορήσουν το αυτοκίνητό τους για ένα μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Η άρση της ακινησίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ. Με τους κωδικούς TAXISnet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπαίνουν στην πλατφόρμα θα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν.

Στη συνέχεια θα γίνεται αυτόματος έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος θα υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.

Επισημαίνεται ότι το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία αλλιώς θα κληθεί να πληρώσει τσουχτερά πρόστιμα.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 0,4% στον δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιανουάριο

Στα 500 ευρώ παραμένει το όριο συναλλαγών με μετρητά – Παντού πάνε τα POS

Απεργία την Πέμπτη 16/3: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις – Τι ισχύει με ΜΜΜ και σχολεία (vid)

Πηγή: newmoney.gr