Κυριακή
23.01.2022

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Ποιοι δεν δικαιούνται την παράταση

Παράταση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου  δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας. Ωστόσο η παράταση αυτή δεν φαίνεται ότι ισχύει για όλους τους ιδιοκτήτες οχημάτων.

Συγκεκριμένα, η παράταση ισχύει για όσους είχαν εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας 2021 όπως επίσης και για εκείνους που είχαν πραγματοποιήσει άρση ακινησίας στα οχήματά τους εντός του 2021 με ισχύ όμως έως τα τέλη του 2021.

Οι δύο αυτές κατηγορίες ιδιοκτητών έχουν το δικαίωμα να εξοφλήσουν ή να επανακαταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους ηλεκτρονικά έως τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 χωρίς να τους επιβληθεί κανένα απολύτως πρόστιμο από το ΥΠΟΙΚ.

Ωστόσο όσοι διατηρούν τα οχήματά τους σε φορολογική ακινησία και δεν έχουν καταβάλλει τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας με ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 αυτοί οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες δεν πρέπει και δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να κινήσουν τα οχήματά τους εξαιτίας της δίμηνης παράτασης στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας που έχει δώσει το ΥΠΟΙΚ.

Πηγή: powergame.gr