Δευτέρα
15.04.2024

Τεχνητή νοημοσύνη: Ετοιμάζεται ο βοηθός AI που θα φτιάχνει περιλήψεις από αρχεία PDF

Έναν ψηφιακό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης, ενσωματωμένο στις εφαρμογές Reader και Acrobat, που μπορεί να παράγει περιλήψεις και να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με αρχεία PDF και άλλα έγγραφα παρουσίασε η Adobe.

O AI ψηφιακός βοηθός, που προς το παρόν βρίσκεται σε έκδοση beta, είναι πλέον διαθέσιμος στο Acrobat, «με λειτουργίες που θα έρχονται στο Reader τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Στα σχέδια της Adobe είναι η κυκλοφορία ενός προγράμματος συνδρομής για το συγκεκριμένο εργαλείο μετά την ολοκλήρωση της beta (δοκιμαστικής) περιόδου.

Ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης θα βοηθήσει τους χρήστες να αφομοιώσουν πληροφορίες από μεγάλα έγγραφα PDF δημιουργώντας σύντομες επισκοπήσεις του περιεχομένου τους, ανέφερε η εταιρεία. Επίσης, μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις πληροφορίες σε ένα έγγραφο μέσω μιας «διεπαφής συνομιλίας» και να προτείνει ερωτήσεις σχετικά με το αρχείο που ενδέχεται να κάνουν οι χρήστες.

Η Adobe ανέφερε ότι ο βοηθός AI μπορεί να δημιουργήσει παραπομπές που επιτρέπουν στους χρήστες να επαληθεύουν την πηγή των απαντήσεων του εργαλείου και μπορεί να παράγει κείμενο για διάφορες μορφές, όπως email, παρουσιάσεις και αναφορές.

Σημειώνεται ότι άλλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT, προσφέρουν προγράμματα ανάγνωσης PDF που επιταχύνουν παρομοίως τις αναλύσεις μεγάλων εγγράφων, αλλά αυτές οι υπηρεσίες απαιτούν από τους χρήστες να «ανεβάσουν» το PDF αρχείο. Ο βοηθός AI της Adobe αντίθετα είναι μια ενσωματωμένη λειτουργία.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της Adobe, Σαντανού Ναραγιέν, το νέο εργαλείο αντιπροσωπεύει τον στόχο της εταιρείας να «εκδημοκρατίσει την πρόσβαση» στα τρισεκατομμύρια PDF που χρησιμοποιούνται σήμερα παγκοσμίως.

«Φανταστείτε ότι έχετε ανοίξει ένα έγγραφο 100 σελίδων. Θέλετε να κατανοήσετε την περίληψη, θέλετε να συνομιλήσετε μαζί του, θέλετε να κάνετε ερωτήσεις», είπε ο Ναραγιέν. «Θέλετε να το συσχετίσετε με άλλα έγγραφα που μπορεί να έχετε, καθώς και με το σύνολο των πληροφοριών που έχετε στην επιχείρησή σας».

Την περασμένη εβδομάδα, το OpenAI, το οποίο ανέπτυξε το ChatGPT, κυκλοφόρησε ένα νέο εργαλείο που παράγει ρεαλιστικά βίντεο υψηλής ευκρίνειας από μια προτροπή κειμένου. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το μοντέλο του OpenAI, που ονομάζεται Sora, αντιπροσωπεύει μια εισβολή στα… χωράφια της Adobe, ο Ναραγιέν διευκρίνισε ότι και η Adobe «εργάζεται σε μοντέλα βίντεο» και σκοπεύει να εφαρμόσει αυτή την τεχνολογία «με υπεύθυνο τρόπο» σε «εργαλεία και ροές εργασίας».

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι η πύλη της Ινδίας στην ΕΕ – Μόντι: Διπλασιάζουμε τις εμπορικές συναλλαγές μέχρι το 2030

Χατζηδάκης για αγρότες: Έχουμε ξεπεράσει ήδη τις αντοχές του προϋπολογισμού

Goldman Sachs: Τι αγοράζουν τα κορυφαία hedge funds και πού αναζητούν ευκαιρίες (πίνακας)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr

Array