Τεχνητή νοημοσύνη: Ευκαιρία για τις εταιρείες να… κόψουν δρόμο

Ο Όμιλος Τεχνητής Νοημοσύνης είναι μια πρωτοβουλία η οποία αποσκοπεί να προωθήσει την τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) στην Ελλάδα, φέρνοντας σε επαφή την Πολιτεία, τις επιχειρήσεις και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Ένα από τα ιδρυτικά μέλη, ο Παντελής Λάμπρου, εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για την θετική επίδραση που θα έχει η ΤΝ στην αποδοτικότητα των επιχειρήσεων, θεωρώντας την καταλύτη.

Η ΤΝ θεωρείται κεντρικός πυλώνας της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, καθώς θα προκαλέσει ασυνέχειες (disruption) σε πολλούς τομείς. Οι ελληνικές επιχειρήσεις σε πολλούς κλάδους έχουν την ευκαιρία να «κόψουν δρόμο» εφαρμόζοντας τεχνολογικές καινοτομίες. Ακόμα και εργαζόμενοι όπως γιατροί ή προγραμματιστές, θα δουν τον τρόπο που δραστηριοποιούνται να αλλάζει ριζικά. Θα γίνει πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική.

Ο χρόνος έρχεται πιο γρήγορα, συμπυκνώνεται, ισχυρίζεται ο Παντελής Λάμπρου. Θα συντελεστούν μεγάλες αλλαγές σε μικρό χρόνο. Ο σημερινός ικανός ή ο πλούσιος δεν σημαίνει πως θα παραμείνει στις προνομιούχες θέσεις της κοινωνίας στην 4η βιομηχανική επανάσταση.

Βιογραφικό

Ο Παντελής Λάμπρου είναι αριστούχος διπλωματούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής με μεταπτυχιακές σπουδές στο INSEAD Business School. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μαζί με συνεταίρους και συνεργάτες, τρέχει τη δική του εταιρεία Business Management Consulting υποστηρίζοντας Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Διαθέτει 21 χρόνια εμπειρία ως διευθυντικό στέλεχος στο Χρηματιστήριο Αθηνών και 8 χρόνια στο χώρο της πληροφορικής. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ του Ομίλου Τεχνικής Νοημοσύνης – A.I. Catalyst και μέλος του ΔΣ του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ – ΚΕΜΕΛ. Η εφαρμογή των δυναμικών συστημάτων, της θεωρίας του χάους και των fractals στην οικονομία, τις αγορές και τις επιχειρήσεις αποτελούν το πλαίσιο των ερευνητικών αναζητήσεων της διδακτορικής του διατριβής.

Ο Παντελής Λάμπρου διδάσκει στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας (www.indifi.gr)

Πηγή: euro2day.gr

Array