Σάββατο
30.09.2023

Tα σημεία στήριξης για το κρυπτονόμισμα BNB

Το νόμισμα BNB της Binance έπεσε στα 204$ στις 22 Αυγούστου, και έκτοτε έχει ανακτήσει μέρος της πτώσης. Ωστόσο, η αγορά πιστεύει ότι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance παλεύει να κρατήσει οπωσδήποτε την τιμή σε επίπεδα άνω των $200, ακόμα και με πωλήσεις αποθεματικών. Μέσα από το άρθρο προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε εάν υπάρχουν λόγοι το ανταλλακτήριο να πουλάει Bitcoin σε επίπεδα κάτω των $30,000 με σκοπό να στηρίξει το $ΒΝΒ και τι διακυβεύεται εάν το $ΒΝΒ χάσει τη στήριξη των $200.

Σε κάθε περίπτωση, για επικοινωνιακούς λόγους αλλά και σταθερότητας στο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο, ακόμα και για λόγους οπτικής το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων θα ενδιαφερόταν να κρατήσει το BNB χωρίς να χάσει μεγάλο μέρος της αξίας του, καθώς αυτό μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στο ίδιο το ανταλλακτήριο.

Το ίδιο το ανταλλακτήριο βρίσκεται σε έναν κυκεώνα προβλημάτων που προκύπτουν από τον αυξημένου ρυθμιστικό έλεγχο στις ΗΠΑ, αλλά και παγκοσμίως, καθώς επίσης και του εντεινόμενου προβλήματος που βλέπει το ανταλλακτήριο να αποκόπτεται από το τραπεζικό σύστημα.

Το BNB σπάνια διαπραγματευόταν σε χαμηλότερα επίπεδα από τα 200 $ από τον Φεβρουάριο του 2021. Τόσο το ανταλλακτήριο, όσο και ο ιδρυτής του Changpeng Zhao (CZ) ελέγχουν ένα σημαντικό ποσοστό της συνολικής κεφαλαιοποίησης του BNB που ανέρχεται πλέον στα 33 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Bloomberg εκτιμά την προσωπική καθαρή περιουσία του CZ στα 27 δισεκατομμύρια δολάρια, με κεφάλαια τοποθετημένα σε bitcoin, στο BNB και τις μετοχές του σε Binance και Binance ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο ίδιος ο CZ αμφισβήτησε αυτόν τον αριθμό. Αντίστοιχα είναι γνωστό πως το ανταλλακτήριο πληρώνει το σύνολο ή μεγάλο μέρος των μισθών των υπαλλήλων του ανά τον κόσμο σε $ΒΝΒ και μάλιστα τους παρακινεί να διατηρούν μέρος αυτών σε $ΒΝΒ για να έχουν κοινό συμφέρον στην προσπάθεια για αύξηση της αξίας της κοινής τους προσπάθειας.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, το κρυπτονόμισμα που εκδίδει το Binance μπορεί να εξασφαλίσει διάφορες μορφές δανείων, βεβαιώσεις αποθεματικών, ακόμα και ως ασφάλεια/ ταμεία για κυβερνοεπιθέσεις. Όπως έχουμε διαπιστώσει στις βεβαιώσεις αποθεματικών πολλών ανταλλακτηρίων, τα περιουσιακά στοιχεία μπορούν να κινηθούν εντός και εκτός των ψηφιακών πορτοφολιών μέσα σε λίγες ώρες από μια βεβαίωση.

Τον Νοέμβριο του 2022, όταν το FTT το κρυπτονόμισμα του ανταλλακτηρίου FTX έπεσε κάτω από τα 22 $, ολόκληρο το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων κατέρρευσε μέσα σε δύο ημέρες. Διάφορες μορφές εξασφαλίσεων που υποστηρίζονται από το FTT κατέληξαν σε μια σειρά από ρευστοποιήσεις. Φυσικά, η κατάσταση είναι διαφορετική με το Binance, ωστόσο στην αγορά υπάρχει έντονη φημολογία για το τι μπορεί να σημαίνει εάν το $ΒΝΒ χάσει το επίπεδο των $200.

Ο αμερικανικός βραχίονας του ανταλλακτηρίου, το Binance US έχει καταθέσει πως η εταιρεία trading Merit Peak που ανήκει στο ανταλλακτήριο, διαπραγματευόταν ενεργά στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, γεγονός που προκάλεσε την αγωγή από τη SEC.Αντίστοιχα είναι γνωστό ότι η Binance US συνδύασε καταθέσεις πελατών με εταιρικά κεφάλαια. Η SEC είχε ζητήσει έκτακτο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Binance στις ΗΠΑ.

Επειδή ο CZ ελέγχει τη Merit Peak που πιθανώς διαπραγματεύεται έναντι των ίδιων των πελατών του Binance. Η Binance US επρόκειτο να λειτουργήσει ανεξάρτητα από το Binance. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο. Η SEC ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ο CZ και η Binance έλεγχαν ουσιαστικά όλα τα κεφάλαια των πελατών της Binance στις ΗΠΑ από την ίδρυσή του αμερικανικού βραχίονα.

Όλη αυτή η ανάμειξη κεφαλαίων ανά διαφορετικές οντότητες και δικαιοδοσίες είναι εξαιρετικά προβληματική και ενδεχομένως παράνομη. Η αγωγή της SEC κατά της Binance US εκδικάζεται στο δικαστήριο. Μερικοί αναλυτές εικάζουν ότι ο CZ και το Binance βρίσκονται ήδη σε κατάσταση κρίσης σχετικά με το BNB.

Στα κοινωνικά δίκτυα, αρκετοί χρήστες ισχυρίζονται ότι μπορεί το ανταλλακτήριο να πουλάει bitcoin για να στηρίξει το BNB, ωστόσο προς το παρόν αυτά είναι κυρίως εικασίες καθώς δεν υπάρχουν οι ανάλογες αποδείξεις.

Το σημαντικό ερώτημα είναι εάν υπάρχουν δάνεια και εξασφαλίσεις με ενέχυρο το BNB. Σε αυτήν την περίπτωση, όντως ο «βασιλιάς μπορεί να είναι γυμνός» όπως είδαμε πρόσφατα στην περίπτωση του $CRV, όπου ο ιδρυτής είχε μεγάλα ανοίγματα με ενέχυρο τα κρυπτονομίσματα του, και μια απότομη πτώση και σειρά ρευστοποιήσεων σε μια ρηχή αγορά μπορούν να οδηγήσουν ένα κρυπτονόμισμα ακόμα και σε ολική κατάρρευση.

Source: liberal,gr