Πέμπτη
09.12.2021

Τα σχέδια για Discord NFT καταρρίπτονται μετά έντονη αντίδραση της κοινότητας

Η ιδέα θα επέτρεπε στους χρήστες να ανταλλάσσουν μάρκες ERC-20 και NFTs απευθείας μέσω της εφαρμογής Discord. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jason Citron φαινόταν ανυπόμονος για την ιδέα της μέχρι την στιγμή που ήρθε η αντίδραση των χρηστών της εφαρμογής.

Οι χρήστες της εφαρμογής δεν ήταν ευχαριστημένοι και ούτε ικανοποιημένοι με αυτήν την πρόταση του Citron. Πολλά από τα σχόλια στο Twitter ήταν από ανθρώπους που απειλούσαν να ακυρώσουν τη συνδρομή τους. Για παράδειγμα: «Όχι. Να σταματήσει. Αμέσως. Κόψτε το, εκτός εάν η κρυπτογράφηση καταφέρει να γίνει 100% πράσινη». Άλλοι ισχυρίστηκαν επίσης, «όλο αυτό το πράγμα είναι μια μεγάλη ανόητη απάτη και σχέδιο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

Ο Citron απάντησε στα σχόλια δηλώνοντας: «Ευχαριστώ όλους για όλες τις προοπτικές. Δεν έχουμε τρέχοντα σχέδια για την πραγμάτωση αυτής της εσωτερικής ιδέας. Προς το παρόν, εστιάζουμε στην προστασία των χρηστών από ανεπιθύμητα μηνύματα και απάτες. Το Web3 έχει πολλά καλά αλλά και πολλά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Συντομότερα.»

Αν και δεν πρόκειται να συμβεί τώρα λόγω της τρέχουσας κατάστασης των περιβαλλοντικών ζητημάτων στο blockchain Ethereum, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε ποτέ NFT ενσωματωμένα στην πλατφόρμα Discord. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με το Ethereum 2.0 να έρχεται το επόμενο έτος, το οποίο θα μειώσει τα gas fees και θα διασφαλίσει ότι το blockchain είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον.