Τα Ethereum ETFs αλλάζουν τα δεδομένα

Τα πρώτα Ethereum ETFs έκαναν το ντεμπούτο τους στις αγορές, με βάση τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ether, σχεδόν δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου ETF μελλοντικής εκπλήρωσης για το bitcoin.

Η ProShares, η οποία έκανε την πρεμιέρα για το πρώτο ETF συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης για το bitcoin στις ΗΠΑ, κυκλοφόρησε το ETF Strategy ProShares Ether, μαζί με δύο ακόμα επενδυτικά προϊόντα που βασίζονται σε συνδυασμό bitcoin και Ether.

Τα τρία ETF είναι διαθέσιμα στους επενδυτές χωρίς την ανάγκη θεματοφύλακα κρυπτονομισμάτων, λογαριασμό σε κάποιο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων ή ψηφιακό πορτοφόλι.

Το VanEck Ethereum Strategy ETF ξεκίνησε επίσης τη διαπραγμάτευσή του, «σχεδιασμένο για να επιδιώκει την ανατίμηση του κεφαλαίου» μέσω της επένδυσης σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ether.

Αντίστοιχα και η Bitwise κυκλοφόρησε επίσης δύο ETF futures ether, το Bitwise Ethereum Strategy ETF και το Bitwise Bitcoin and Ether Equal Weight Strategy ETF.

Παρά το πολυδιαφημισμένο λανσάρισμα, ο όγκος των συναλλαγών κατά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης ήταν λιγότερος από 2 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό ήταν ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα σε σύγκριση με τον όγκο που σημείωσε το ETF συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin της ProShare με όγκο συναλλαγών «200 εκατομμύρια δολάρια στα πρώτα 15 λεπτά», σύμφωνα με το Bloomberg. Αν και είναι πολύ νωρίς για να πούμε πώς θα αποδώσει μακροπρόθεσμα, οι πρώτοι όγκοι συναλλαγών ήταν απογοητευτικοί.

«Πολύ μεγάλος όγκος για τα Ether Futures ETFs ως ομάδα», είπε ο Balchunas στο X. «Λίγο κάτω από 2 εκατομμύρια δολάρια, περίπου φυσιολογικό για ένα νέο ETF, αλλά έναντι του $BITO, που έκανε 200 εκατομμύρια δολάρια στα πρώτα 15 λεπτά, είναι χαμηλό» προσέθεσε.

Ο Balchunas δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο ενός υπολογιστικού φύλλου που εμφανίζει τους τόμους ETF συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης ether, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων που προσφέρουν οι Valkyrie, VanEck, ProShares και Bitwise. Το ETF μείγματος bitcoin-ether της Valkyrie πρωτοστάτησε με μεγάλο περιθώριο με σχεδόν 800.000 $ σε συναλλαγές.

Ωστόσο, η είδηση με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι πως η Grayscale Investments θέλει να μετατρέψει το Ethereum Trust της σε ETF. Η είδηση ήρθε σε κατάθεση από το NYSE Arca. Οι μετοχές του Grayscale Ethereum Trust (ETHE) διαπραγματεύονται επί του παρόντος στην κατηγορία OTC Markets υπό τον τίτλο ETHE.

Το ETHE έχει περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση. Οι μετοχές του καταπιστεύματος διαπραγματεύονταν με περίπου 31% έκπτωση στην καθαρή αξία ενεργητικού σύμφωνα με το YCharts.com.

Η υποβολή της αίτησης ακολουθεί τη δικαστική νίκη της Grayscale κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τη μετατροπή του Bitcoin Trust (GBTC) σε ETF.

Οι δικαστές αποφάνθηκαν σε εκείνη την υπόθεση ότι η άρνηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – αλλά η αποδοχή των ETF συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin – ήταν «αυθαίρετη και ιδιόρρυθμη».

Αν και η απόφαση δεν αναγκάζει την SEC να εγκρίνει τη μετατροπή του GBTC σε ETF, εμποδίζει τη ρυθμιστική αρχή να αρνηθεί μια τέτοια αίτηση για λόγους που είχαν χρησιμοποιηθεί προηγουμένως.

Source: liberal.gr

Array