Τετάρτη
21.02.2024

Τα Επιτόκια και οι τραπεζικές κρίσεις σημαντικοί παράγοντες για την πορεία της αγοράς

Η Fed και η EKT ανακοίνωσαν τις νέες αυξήσεις επιτοκίων – κατά 25 μονάδες βάσης όπως αναμενόταν – με την αγορά crypto παρά τις αρχικές απώλειες και διακυμάνσεις να επιστρέφει στα κέρδη βρίσκοντας ξανά τα «πατήματά» της.

Το «σήμα» που εξέπεμψε ο Τζερόμ Πάουελ για «πάγωμα» των αυξήσεων έκανε τους αγοραστές να αναθαρρήσουν, με τα κρυπτονομίσματα να «καραδοκούν» εν μέσω ενός νέου γύρου αναταράξεων στις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ για να προσελκύσουν περισσότερα κεφάλαια. Υπό τις παρούσες ρευστές συνθήκες, με τις Pacific West, Western Alliance και First Horizon να προστίθενται στη λίστα των περιφερειακών τραπεζών που απειλούνται με κατάρρευση, τα crypto εμφανίζονται εκ νέου ως ένα «ασφαλές καταφύγιο» για τους επενδυτές.

Σύμφωνα με την Matrixport δεν αποκλείεται αυτός ο νέος γύρος αβεβαιότητα να οδηγήσεις σε αύξηση 20% το Bitcoin, που θα ατενίζει πλέον έτσι τη στήριξη των 30.000 – 35.000 δολαρίων.
Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος), το Bitcoin ενισχυόταν 1,76% στις 28,859 δολάρια, πολύ κοντά στο εύρος των 29.000 δολαρίων. Μικρή αύξηση παρουσίαζαν τόσο η κεφαλαιοποίηση όσο και το μερίδιό του στην αγορά.

Αλλά και το σύνολο της αγοράς είχε καταφέρει να προσθέσει 15 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας έτσι εκ νέου το 1,2 τρισ. δολάρια

Σε άνοδο και το Ethereum, με κέρδη 0,45%, κινούταν στην περιοχή των 1.885 δολαρίων.

Source: powergame.gr