Τα crypto «βομβαρδίζουν» το μετρό του Λονδίνου

Εταιρείες κρυπτονομισμάτων «βομβάρδισαν» τους Λονδρέζους με αριθμό ρεκόρ διαφημίσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς το 2021, γράφει σε αποκλειστικό του θέμα ο Guardian,  επισημαίνοντας ότι πληθαίνουν οι φωνές για απαγόρευση προκειμένου να αποτραπεί η παραπλάνηση των ανθρώπων σε ριψοκίνδυνες επενδύσεις.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η αύξηση των διαφημίσεων για κρυπτονομίσματα, τα οποία δεν υπόκεινται σε ρύθμιση στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο εθισμού και οικονομικής ζημιάς, με δεδομένη την αστάθεια στην τιμή των ψηφιακών νομισμάτων όπως το bitcoin, το οποίο έφτασε σε υψηλά ρεκόρ πέρυσι πριν από καταρρεύσει εκ νέου.

Τα αρχεία που έλαβε ο Guardian βάσει του νόμου περί ελευθερίας της πληροφορίας δείχνουν ότι οι υπηρεσίες της Τransport for London εμφάνισαν 39.560 διαφημίσεις crypto από 13 εταιρείες το εξάμηνο μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου 2021.

Οι σημαντικότεροι διαφημιστές περιλαμβάνουν την πλατφόρμα συναλλαγών eToro, floki – ένα «meme coin» που πήρε το όνομά του από τον σκύλο του Ίλον Μασκ – το Crypto.com και το Luno Money. Η προωθητική ενέργεια επισκίασε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς οι διαφημιστές αξιοποίησαν τη δημοτικότητα των εφαρμογών συναλλαγών smartphone και αυξάνουν την ευαισθητοποίηση για τα ψηφιακά νομίσματα όπως το bitcoin και το ether.

Συνολικά, οι εταιρείες κρυπτογράφησης έχουν ξοδέψει 825.245 στερλίνες για να διαφημιστούν τους σταθμούς και τα τρένα.

ΠΗΓΗ: ot.gr

Array