Πέμπτη
08.12.2022

Συννεφιά στην αγορά crypto: Κάτω από τις $16.000 το Bitcoin

Κάτω από τις 16.000 δολάρια διατηρείται το Bitcoin, αφού ξεπέρασε το συγκεκριμένο όριο για πρώτη φορά σε δύο χρόνια, εν μέσω περαιτέρω ενδείξεων στον όμιλο υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων Genesis Trading.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το Bitcoin υποχωρεί 2,7% τις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας στις 15.700 δολάρια, ανεβάζοντας τις απώλειές του τις τελευταίες επτά ημέρες στο 4,9%.

To Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο νόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση, χάνει 3,3% και φτάνει στα 1.088 δολάρια, σύμφωνα με το CoinDesk.

Υπενθυμίζεται ότι το Bitcoin ήταν για τελευταία φορά κάτω από το όριο των 16.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2020.

Οι κινήσεις ήρθαν μετά από ρεπορτάζ του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η πλατφόρμα δανεισμού κρυπτονομισμάτων Genesis είχε προειδοποιήσει τους πιθανούς επενδυτές ότι μπορεί να χρειαστεί να κηρύξει πτώχευση, εάν αποτύχει να συγκεντρώσει νέα μετρητά.

Αυτό προέκυψε αφότου ο όμιλος ανέστειλε τις αναλήψεις για τη μονάδα δανεισμού του, μετά από «άνευ προηγουμένου αναταραχή στην αγορά» που πυροδότησε η κατάρρευση της FTX του Sam Bankman-Fried.

Οι τελευταίες προσπάθειες της Genesis να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια σε κεφάλαιο περιελάμβαναν συνομιλίες με το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, προσπάθεια που δεν απέδωσε, ανέφερε το Bloomberg.

Ωστόσο, η Genesis το βράδυ της Δευτέρας είπε ότι δεν πρόκειται να κηρύξει πτώχευση. «Η Genesis συνεχίζει να έχει εποικοδομητικές συνομιλίες με τους πιστωτές», ανέφερε η εταιρεία.

Πηγή: euro2day.gr