Κυριακή
22.05.2022

Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου: Αθώοι εργαζόμενοι και ΔΣ για τη δανειοδότηση χωρίς εγγυήσεις

Η δανειοδότηση ήταν μία από εκείνες που οδήγησαν στην αναστολή της λειτουργίας της Τράπεζας – Ένοχοι ο Διευθυντής της Τράπεζας και ο μεγάλος δανειολήπτης

Αθώους έκρινε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εργαζομένους στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου, ενώ ένοχοι κρίθηκαν ο διευθυντής της Τράπεζας και ο μεγάλος δανειολήπτης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι στα μέσα της δεκαετίας του 2000 είχαν δανειοδοτήσει ιδιώτη χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Αυτή η δανειοδότηση, όσο και άλλες, για τις οποίες έχουν επίσης έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, είχαν αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας της Τράπεζας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε κακουργηματική απιστία τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, κακουργηματική απιστία τελεσθείσα δια παραλείψεως και ηθική αυτουργία από κοινού σε κακουργηματική απιστία.

Ο τότε διευθυντής καταδικάστηκε για απιστία σε φυλάκιση πέντε ετών και ο δανειολήπτης για ηθική αυτουργία σε φυλάκιση τεσσάρων ετών. Οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς πέντε ευρώ την ημέρα.

Διαβάστε ακόμη

Απόστολος Βακάκης: «Τα μελλούμενα θα είναι πολύ πιο βίαια απ’ ό,τι αντιλαμβάνεται ο κόσμος»

Κίνα: «Εμπάργκο» στους υπολογιστές και την τεχνολογία από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες

Ευρωαγορές: Η αβεβαιότητα του πληθωρισμού προκαλεί πιέσεις

 

Πηγή: newmoney.gr