Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Στηρίζει την «Κινητικότητα & τον Προσανατολισμό ανθρώπων με οπτική βλάβη στην Ήπειρο»

Στη δράση συμμετέχουν 8 άτομα με οπτική βλάβη, τα οποία μέσω του προγράμματος και με τη συμβολή της Τράπεζας, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν γνώσεις πάνω στο σωστό χειρισμό του λευκού μπαστουνιού σε γνωστό και άγνωστο χώρο και να μάθουν δεξιότητες ανεξάρτητης διαβίωσης

Με αίσθημα προσφοράς προς την τοπική κοινωνία, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει το νέο πρόγραμμα «Κινητικότητα & Προσανατολισμός ανθρώπων με οπτική βλάβη στην Ήπειρο» που υλοποιείται από τη Σχολή Σκύλων Οδηγών Τυφλών Λάρα. Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση ατόμων με οπτική βλάβη μέσω μιας σειράς δωρεάν ατομικών μαθημάτων, η οποία θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση του τρόπου διαβίωσής τους. Ωφελούμενοι των ατομικών μαθημάτων είναι παιδιά από την Άρτα, τα Ιωάννινα και τη Λευκάδα και ενήλικες από την Άρτα και τα Ιωάννινα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Ιωάννης Βουγιούκας, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε χαρούμενοι που συμβάλαμε στην υλοποίηση ενός τόσο ιδιαίτερου προγράμματος, το οποίο θέτει τις βάσεις για την αυτονομία και την ανεξαρτητοποίηση ατόμων με οπτική βλάβη στην Ήπειρο. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου θα συνεχίσει να υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες αναβαθμίζουν τη ποιότητα ζωής των κατοίκων του τόπου μας».

Η Πρόεδρος της Σχολής Σκύλων Οδηγών Τυφλών Λάρα, κ. Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, δήλωσε σχετικά: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η οποία μας βοήθησε ώστε να υλοποιήσουμε δωρεάν αυτό το πρόγραμμα στην Ήπειρο. Η κινητικότητα και ο προσανατολισμός είναι βασικά στοιχεία που προάγουν την αυτονομία ενός ανθρώπου με οπτική βλάβη. Μέσα από την ενέργεια, οι ωφελούμενοι του προγράμματος στην Ήπειρο θα μάθουν δεξιότητες ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια χωρίς συνοδό και να νιώθουν αυτόνομοι».

Διαβάστε ακόμα: 

Γιατί ο Σταϊκούρας λέει «όχι» στη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα

Στο 90% του 2019 η επιβατική κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος τον Μάιο – Πάνω από 2 εκατομμύρια (πίνακας)

Πώς η Μόσχα αποφεύγει το ευρωπαϊκό εμπάργκο στο πετρέλαιο

Πηγή: newmoney.gr