Παρασκευή
02.12.2022

Συνεχίζουν την αντεπίθεση Bitcoin και Ethereum

Πρασίνισαν την Τρίτη τα ταμπλό στην αγορά κρυπτονομισμάτων, καθώς οι αγοραστές επιστρέφουν στην αγορά εν μέσω ενδείξεων για επιστροφή στην κερδοφορία. Για άλλη μια φορά, ωστόσο, δεν έλειψαν οι αυξομειώσεις και οι αναταράξεις – έστω και ήπιας μορφής – με το Bitcoin και το Ethereum να συνεχίζουν να επιδεικνύουν ισχυρές αντιστάσεις διεκδικώντας τεχνική στήριξη σε υψηλότερα επίπεδα.

Το ρευστό κλίμα της τρέχουσας περιόδου θα εξαρτηθεί και πάλι από τις επιπτώσεις που θα έχει στις αγορές η νέα αύξηση των επιτοκίων της Fed αύριο Τετάρτη. Αν και προεξοφλείται ότι θα κυμανθεί πάλι στο επιθετικό εύρος των 75 μονάδων βάσης, δεν είναι λίγοι αυτοί που αναμένουν με αγωνία τις τοποθετήσεις του Τζερόμ Πάουελ, ελπίζοντας σε μία πιο μετριοπαθή στάση το προσεχές διάστημα καθώς ο κίνδυνος της ύφεσης είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατός.

Ο κίνδυνος της ύφεσης θα μπορούσε να «φρενάρει» την ρελάνς που επιχειρούν τα crypto το τελευταίο διάστημα και ακόμη χειρότερα να την καθυστερήσει ακόμη και για το 2024, γεγονός που θα μπορούσε να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον κλάδο.

Το Bitcoin δεν κρατήθηκε στην περιοχή των 20.800 δολαρίων, κατάφερε όμως να κρατηθεί ως το βράδυ (ώρα Ελλάδος) στο εύρος των 20.400 δολαρίων με κέρδη 0,14%.

Αλλά και το Ethereum, αν και δεν κατάφερε να παραμείνει για μεγάλο διάστημα πάνω από τα 1.600 δολάρια, έδειξε εντυπωσιακές αντιστάσεις προς τα 1.580 δολάρια με κέρδη της τάξεως του 0,8%.