Κυριακή
28.11.2021

Συνεχίζεται για 6η ημέρα η απεργία των λιμενεργατών στο λιμάνι του Πειραιά

Με απόφαση που ελήφθη χθες τα μεσάνυχτα συνεχίζεται η απεργία για έκτη ημέρα των λιμενεργατών στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι μέλη της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες (ΕΝΕΔΕΠ) ψηφίζουν για την εκλογή νέας διοίκησης τους.

Εν τω μεταξύ, οι φορείς της ναυτιλίας εξακολουθούν να ζητούν την επαναφορά του λιμένα του Πειραιά στην κανονικότητα. Μάλιστα, η Διεθνής Ναυτική Ένωση με ανακοίνωση της επαναλαμβάνει την ανάγκη άμεσης παρέμβασης του υπουργού Ναυτιλίας ώστε «να διασφαλίσει την άμεση επιχειρησιακή επαναλειτουργία των εμπορικών λιμενικών εγκαταστάσεων Πειραιώς, καθώς η Ναυτιλιακή και Εμπορική Κοινότητα βρίσκονται προ αδιεξόδου».

Η Διεθνής Ναυτική Ένωση, επισημαίνει επίσης ότι «πως ο αποκλεισμός του εμπορικού λιμένος δημιουργεί μία μη διαχειρίσιμη συμφόρηση πλοίων και έναν ανεξέλεγκτο εγκλωβισμό -εισαγόμενων και προς εξαγωγή- φορτίων, προκαλώντας αφόρητες πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και συνθήκες ασφυξίας τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στην εθνική εξαγωγική δραστηριότητα» και ζητεί να τεθεί «ως απόλυτη προτεραιότητα η άμεση αποκατάσταση της επιχειρησιακής λειτουργίας των εμπορικών λιμενικών εγκαταστάσεων Πειραιώς».

Ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ Μάρκος Μπεκρής, μιλώντας χθες το βράδυ στους συγκεντρωμένους απεργούς, άφησε αιχμές και για σε ένα ιδιότυπο πόλεμο μεταξύ χρηστών του λιμένα και της κινεζικής εταιρείας και ειδικότερα είπε:

«Να μην ξεγελαστούμε. Ο καβγάς που το τελευταίο διάστημα δυναμώνει μεταξύ των εφοπλιστών, άλλων επιχειρηματιών, δημοτικών αρχών και Επιμελητηρίων του Πειραιά με την COSCO, όπως για παράδειγμα εργοδότες στη Ζώνη που σηκώνουν ‘αντιαποικιακό’ αγώνα, κρεμούν πανό ενάντια στο ‘κινέζικο μονοπώλιο’, είναι ανταγωνισμοί όχι για τα δικά μας συμφέροντα και τις ζωές μας αλλά για τη μοιρασιά της λείας των υποδομών, για το ποιος θα επεκτείνει περισσότερο τις μπίζνες του.

Όλοι αυτοί, όμως, από τη μέρα που έγινε το εργοδοτικό έγκλημα σε βάρος του Δημήτρη Δαγκλή άφησαν στην άκρη τις διακηρύξεις και τις κόντρες τους για να θάψουν όλοι μαζί τις ευθύνες για τον θάνατο του συναδέλφου μας. Τους ένωσε το κοινό συμφέρον που είναι η εκμετάλλευση των εργατών».

Διαβάστε επίσης:

Ακινητοποιούνται τα επιβατηγά πλοία 10 -12 Νοεμβρίου

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία δεν δέχθηκε την επιστροφή του τουρκικού πλοίου με τους 400 μετανάστες

Εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για την απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

Πηγή: mononews.gr