Κυριακή
23.01.2022

Συνεχίζει την κατηφόρα το Bitcoin, προσγείωση κάτω από $42.000

Συνεχίζει την πτώση των τελευταίων εβδομάδων το Bitcoin την Παρασκευή, υποχωρώντας κάτω από τις 42.000 δολάρια, σε επίπεδο που δεν είχε φτάσει από τον Σεπτέμβριο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως έφτασε να χάνει έως και 4,9%, στις 41.008 δολάρια, σημειώνοντας πτώση περίπου 40% από το ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που έφτασε στις 10 Νοεμβρίου. Aυτή την ώρα βρίσκεται στις $41.526 σύμφωνα με το Coindesk, καταγράφοντας απώλειες 3,3%.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ether, χάνει 7,7% και προσγειώνεται στο πιο χαμηλό σημείο από από τις 30 Σεπτεμβρίου, στις 3.162 δολάρια.

Η πτώση έρχεται μετά τη δημοσίευση την Τετάρτη των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ του Δεκεμβρίου. Σε αυτά επισήμαναν την πιθανότητα να γίνει πιο νωρίς από το αναμενόμενο αύξηση των επιτοκίων καθώς και πιθανή μείωση του ισολογισμού.

«Η πρόθεση της Fed να μειώσει τον ισολογισμό το πρώτο τρίμηνο του 2022 είναι η κύρια αιτία αυτού του sell off», ανέφεραν αναλυτές του Fundstrat. «Δυστυχώς, καμία άμεση υποστήριξη δεν φαίνεται πιθανή».

Το Bitcoin κατέγραψε κέρδη περίπου 60% πέρυσι, ξεπερνώντας τις άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, εν μέσω αφηγήματος για ευρύτερη θεσμική υιοθέτηση, προστασία από τον πληθωρισμό και διαφοροποίηση επενδύσεων. Αντιμετώπισε ωστόσο δυσκολίες τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέσω ασταθούς περιόδου για τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Ο αυξανόμενος πληθωρισμός οδηγεί τις κεντρικές τράπεζες σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, απειλώντας να συγκρατήσει τη ρευστότητα που οδήγησε υψηλότερα ένα ευρύ φάσμα περιουσιακών στοιχείων.

Πηγή: euro2day.gr