Πέμπτη
01.06.2023

Συνάντηση κορυφής στο Λευκό Οίκο για την τεχνητή νοημοσύνη

Σε συνάντηση στον Λευκό Οίκο προσκλήθηκαν την Πέμπτη οι επικεφαλής μερικών από τις μεγαλύτερες Big Tech, με την ατζέντα να αφορά αποκλειστικά τη διαχείριση του τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η πρόσκληση που απέστειλε ο Λευκός Οίκος κάνει λόγο για την ανάγκη τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης να είναι ασφαλή πριν διατεθούν στο κοινό. Ανησυχία υπάρχει για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, πιθανά κρούσματα παραπληροφόρησης και αυξημένες περιπτώσεις απάτης.

Σε δεύτερο στάδιο υπάρχει το ζήτημα της προστασίας της εθνικής ασφάλειας και οι πιθανές επιπτώσεις της ανάπτυξης του ΑΙ στην παιδεία.

Επικεφαλής της συνάντησης από την πλευρά της κυβέρνησης θα είναι η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, μαζί με σειρά αξιωματούχων και υπουργών.

Στην άλλη πλευρά του τραπεζιού θα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι CEOs της Alphabet και της Microsoft που βρίσκονται στο στόχαστρο δεδομένου πως έχουν κάνει πρόοδο στον κλάδο του ΑΙ με την OpenAI και την Anthropic αντιστοίχως.

Από την πλευρά του και το Κογκρέσο έχει εκφράσει έντονη ανησυχία για την ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου ζητώντας να ληφθούν δικλείδες ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη

Τι θα γίνει με τα επιτόκια: Πλησιάζει το «τέλος» των αυξήσεων στις ΗΠΑ, επιμένει στη σύσφιγξη η Ευρωζώνη

CEO UniCredit: Θα υπάρξουν κι άλλες διασώσεις αμερικανικών τραπεζών

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr