Πέμπτη
18.04.2024

Στους… αιθέρες το Ethereum εν αναμονή του ETF

Πετά στους αιθέρες το Ether, ξεπερνώντας το Bitcoin, εν μέρει χάρη στις εικασίες ότι το επόμενο επεισόδιο στα αμερικανικά ETF των crypto στην αγορά spot θα επικεντρωθεί στο δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, αποφέροντας αυξημένη ζήτηση από επενδυτές.

Μέχρι στιγμής φέτος το token του Ethereum έχει ανέβει 28%, έναντι 21% για το Bitcoin, σε μια αντιστροφή της πορείας του 2023, όταν το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα κρατούσε το τέμπο. Το Ether ξεπέρασε τα 3.000 δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022, πριν πέσει στα 2.920 δολ. σήμερα Τετάρτη στο Λονδίνο, εν μέσω sell off στις κρυπτο-αγορές.

 

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν τα πρώτα ETF του Bitcoin τον Ιανουάριο, μετά από δικαστική απόφαση πέρυσι. Η ομάδα των 10 χαρτοφυλακίων έχει προσελκύσει καθαρή εισροή 5,2 δισ. δολαρίων από τις 11 Ιανουαρίου, όταν κυκλοφόρησε. Αλλοι φίλοι των crypto θεωρούν ότι ανοίγει ο δρόμος και για ETF του Ether, άλλοι παραμένουν δύσπιστοι αναμένοντας περαιτέρω νομικές διαδικασίες, γράφει το Bloomberg.

«Περιμένω ότι το Ether θα συνεχίσει να έχει καλύτερη απόδοση από το Bitcoin τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο-Μάιο, καθώς πλησιάζει η πιθανή έγκριση του ETF», δήλωσε ο Stefan von Haenisch, επικεφαλής διαπραγματεύσεων στην OSL στη Σιγκαπούρη.

Ο ίδιος κατέθεσε βέβαια τη εκτίμησή του ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ Gary Gensler θα εγκρίνει τα ETF του Ether εφόσον υποχρεωθεί δικαστικά.

 

Στον τομέα των παραγώγων, το ανοιχτό ενδιαφέρον του CME για την αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Ether πλησιάζει νέο ρεκόρ, σε μια ένδειξη της σχετικής ζήτησης από θεσμικούς επενδυτές.

Το ποσοστό Ether που ποντάρεται έχει φτάσει στο 25%, στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας του, σύμφωνα με το Validator Queue, χαλιναγωγώντας την προσφορά και παρέχοντας πιθανή υποστήριξη για τις τιμές.

 

Πηγή: euro2day.gr

Array