Σάββατο
02.12.2023

Στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης εισέρχονται και τα Windows – Η νέα αναβάθμιση από τη Microsoft

Τη νέα μεγάλη αναβάθμιση των Windows 11 παρουσίασεε η Microsoft, με τη νέα βερσιόν να περιλαμβάνει ένα chatbot ονόματι Copilot που παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με το δημοφιλές ChatGPT της OpenAI. Η αναβάθμιση περιλάμβανε και άλλες αλλαγές, όμως την παράσταση «έκλεψε» το νέο εργαλείο AI.

To Copilot είναι ένα εργαλείο γενετικής τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργεί κείμενα και περιεχόμενο με μόλις λίγες λέξεις που δίνουν κατεύθυνση από τον χρήστη. Βασίζεται δε, σε γλωσσικά μοντέλα που η εταιρεία έχει ήδη υποστηρίξει σε συνεργασία με την OpenAI, για την αυτόματη δρομολόγηση δράσεων στα Windows.

Ενδεικτικά το Windows Copilot θα έχει τη δυνατότητα να ανοίγει apps, να μεταφέρεται σε dark mode, να ανοίγει το Bluetooth και να παρέχει άμεση βοήθεια στους χρήστες. Συγκριτικά στα Mac της Apple, οι χρήστες μπορούν να συζητήσουν με το εργαλείο βοήθειας της Siri, όμως οι απαντήσεις που λαμβάνουν δεν θα είναι τόσο λεπτομερείς και αναλυτικές όσο αυτές που θα μπορεί να παρέχει το Windows Copilot.

Η Microsoft έχει επενδύσει δυναμικά στην αξιοποίηση των εργαλείων του ΑΙ. Μάλιστα έχει ήδη προχωρήσει σε ανάθμιση της μηχανής αναζήτησης του Bing με την εισαγωγή ενός chatbox νωρίτερα φέτος. Επίσης, μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να ξεκινήσει και την πώληση του Microsoft 365 Copilot.

Σύμφωνα με στοιχεία της StatCounter, τα Windows 11 αναλογούν στο 24% των desktop PC, όμως το ποσοστό αυτό θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς η υποστήριξη προς τα Windows 10, που καλύπτουν το 72% της αγοράς, θα σταματήσει από τον Οκτώβριο του 2025 υποχρεώνοντας τους χρήστες να στραφούν στα Windows 11.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Μείωση 50% στο τέλος επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες που δηλώνουν πάνω από τον κατώτατο μισθό

Βρετανία: Καμπανάκι Σούνακ για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση

Ζημιές $2,3 δισ. για την Pfizer – Βουτιά 70% στις πωλήσεις εμβολίων Covid

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 Πηγή: newmoney.gr