Κυριακή
21.07.2024

Στο τραπέζι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% το 2022

Ενισχύσεις €4,5 δισ. στην οικονομία μέχρι το τέλος του 2021 – Τι πρόκειται να εκταμιευθεί ανά πρόγραμμα στήριξης

Μπορεί τα μέτρα στήριξη της οικονομίας να αποσύρονται σταδιακά όμως το υπουργείο Οικονομικών έχει ακόμα σημαντικά κονδύλια να εκταμιεύσει για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον Real Fm τα συνολικά μέτρα (της περιόδου 2020 – 2021) για την στήριξης της οικονομία φτάνουν στα 40,7 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 4,5 δισ. ευρώ δεν έχουν φτάσει ακόμα στο πορτοφόλι των πολιτών.

Πρόκειται για χρήματα από προγράμματα, όπως η επιδότηση παγίων δαπανών (500 εκατ. ευρώ), η στήριξη της εστίασης μέσω ΕΣΠΑ (330 εκατ. ευρώ), το πρόγραμμα για τον τουρισμό (420 εκατ. ευρώ), τα προγράμματα στήριξης για τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους, το ΓΕΦΥΡΑ 1, το ΓΕΦΥΡΑ 2 αλλά και προγράμματα του υπουργείου Εργασίας, όπως το «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Σχολιάζοντας το θέμα με τις νέες αντικειμενικές αξίες και την κριτική που δέχεται για επιβάρυνση της μεσαίας τάξης σημείωσε ότι « κυβέρνηση έχει διευκολύνει τη μεσαία τάξη με μειώσεις φόρων, εισφορών, αυξήσεις αφορολόγητου για κάθε τέκνο κτλ» ενώ και πάλι ανέφερε ότι ανάλογα με το δημοσιονομικό χώρο θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 8%.

«Υπάρχουν αυξήσεις σε μια από τις δύο ζώνες, όμως μία στις 5 ζώνες η τιμή μειώνεται. Θα αναπροσαρμόσουμε τους συντελεστές ώστε να μην υπάρχει επιβάρυνση. Θα υπάρχουν νοικοκυριά, βέβαια, που θα έχουν αυξήσεις. Υπήρχαν ζώνες που ήταν εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού και υποφορολογούνταν» σημείωσε και τόνισε ότι στα ακίνητα υπήρχε μια κεκαλυμένη γκρίζα οικονομία. «Υπήρχαν γκρίζες συναλλαγές στα ακίνητα κι έτσι προσπαθούμε να τις περιορίσουμε».

Διαβάστε ακόμη:

Το ραντεβού του Κούτρα στην Ελλάκτωρ, η εμπλοκή με τις φρεγάτες, το ομόλογο της Πειραιώς και η εξέλιξη στο project του Ελληνικού

Πεκίνο κατά ΗΠΑ για το ν/σ που στοχεύει στην κινεζική τεχνολογική απειλή

Ανοιξε το βιβλίο για το ομόλογο ΑΤ1 της Πειραιώς – Οι προσφορές θα καθορίσουν το ποσό

 

Πηγή: newmoney.gr

Array