Πέμπτη
18.04.2024

Στο συμπάν του bitcoin η Reddit: Οι επενδύσεις πριν την IPO

Η Reddit έχει επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, και συγκεκριμένα σε bitcoin και ethereum, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Η δημοφιλής πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης ετοιμάζεται πυρετωδώς για την IPO στις ΗΠΑ, ελπίζοντας να εμφανιστεί το RDDT στο ταμπλό της Wall Street. Οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα εντάσσονται στη στρατηγική της να δημιουργήσει χώρο στο χαρτοφυλάκιό της, ο οποίος προορίζεται για έκθεση στο blockchain. Εκτός από ethereum, η Reddit αγόρασε και Polygon.

Το ντεμπούτο στη Wall Street αναμένεται τον Μάρτιο. Εφόσον όλα κυλήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα σηματοδοτήσει την πρώτη μεγάλη τεχνολογική δημόσια προσφορά του 2024 στις ΗΠΑ και η πρώτη IPO μεταξύ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα social media από την εποχή του Pinterest το 2019.

Στην αίτησή της προς τη SEC διευκρινίζει ότι από τις 31 Δεκεμβρίου 2023 στο χαρτοφυλάκιο της διατηρεί μόνο Bitcoin και Ethereum «ως κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία για σκοπούς ταμειακής διαχείρισης», επισημαίνοντας ότι η καθαρή λογιστική αξία των συμμετοχών της στα δύο blockchain εκείνη τη στιγμή ήταν «ασήμαντη».

Λιγο πριν από τις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής (23/2), το bitcoin διαπραγματεύεται στις 51.034,56 δολάρια, υποχωρώντας 1,60%, με το ethereum στις 2.947,20 δολάρια και απώλειες 1,90%, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMetrics. Ο Αιθέρας βρίσκεται στην πρώτη θέση με τις υψηλότερες αποδόσεις από τις αρχές του 2024 (28%), με τον «βασιλιά των crypto» στη δεύτερη θέση με 22%.

Σημειώνεται ότι από τη σχεδιαζόμενη είσοδο της Reddit στη Wall Street ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν αναμένεται να βγάλει εκατομμύρια, καθώς έχει φροντίσει να επενδύσει αρκετά νωρίς στη συγκεκριμένη εταιρεία διαδικτυακού φόρουμ συζητήσεων.

Source: powergame.gr

Array