Στο στόχαστρο για απάτη με crypto η Λίντσεϊ Λόχαν και άλλοι 7 σταρ

Αντιμέτωποι με κατηγορίες για απάτη με κρυπτονομίσματα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) βρίσκονται οκτώ σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς, μεταξύ των οποίων και η ηθοποιός Λίντσεϊ Λόχαν.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι:

  • O επαγγελματίας μπόξερ και YouTuber Τζέικ Πολ
  • O ράπερ Soulja Boy (το πραγματικό του όνομα είναι DeAndre Cortez Way)
  • O τραγουδιστής Akon (το πραγματικό του όνομα είναι Aliaune Thiam)
  • O μουσικός Ne-Yo (Shaffer Smith)
  • Η πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Κέντρα Λαστ (Michele Mason)
  • O τραγουδιστής Austin Mahone
  • O ράπερ Lil Yachty (Miles Parks McCollum)

Πέρα από τον Soulja Boy και τον Austin Mahone, οι άλλοι έξι δέχτηκαν να πληρώσουν οικονομικό διακανονισμό που ξεπερνά συνολικά τα 400.000 δολάρια, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί παραδοχή ενοχής.

Η Λόχαν, η οποία διαφήμιζε τα κρυπτονομίσματα στο Twitter της, πλήρωσε 10.000 δολάρια στο SEC και άλλα 30.000 δολάρια σε πρόστιμα. Ο Τζέικ Πολ κλήθηκε να πληρώσει ποσό που ξεπερνάει τα 100.000 δολάρια.

O «εγκέφαλος» της απάτης

Πίσω από την απάτη με τα κρυπτονομίσματα, βρίσκεται ο επιχειρηματίας Τζάστιν Σαν, στον οποίο επίσης απήγγειλε κατηγορίες το SEC για απάτη.

Αν και γεννήθηκε στην Κίνα και θεωρείται προστατευόμενος του ιδρυτή της Αlibaba, Τζακ Μα, ο Τζάστιν Σαν τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται ως διπλωμάτης για το νησιωτικό κράτος της Γρενάδας. Είναι, επίσης, ιδιοκτήτης των εταιρειών Tron Foundation Limited, BitTorrent Foundation Ltd και Rainberry Inc.

Αυτός και οι εταιρείες του κατηγορούνται ότι χειραγώγησαν τις αγοραπωλησίες των δύο προαναφερθέντων κρυπτονομισμάτων, ενώ παράλληλα είχε πληρώσει γνωστούς σταρ με εκατομμύρια για να τα διαφημίσουν στο Twitter.

Mε πληροφορίες από BBC

Array