Στο κόκκινο Bitcoin και Ether, βουτιά πάνω από 8%

Βαριές απώλειες για τα κρυπτονομίσματα την Τρίτη, με το Bitcoin να φτάνει στις 60.000 δολάρια και το Ether να αγγίζει ένα από τα πιο χαμηλά αυτού του μήνα.

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, χάνει 8,5%, στις $60.523 ενώ το Ether, με απώλειες 9,4%, προσγειώνεται στις $4.286, σύμφωνα με το Coindesk.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περίπου 7% τις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας στα 2,8 τρισ. δολάρια.

«Είδαμε να υπογράφεται το νομοσχέδιο για τις υποδομές στις ΗΠΑ, το οποίο έχει προκαλέσει sell off από traders που ανησυχούν για τη ρύθμιση και τη φορολογία», δήλωσε ο Hayden Hughes, διευθύνων σύμβουλος της Alpha Impact.

Οι νέες φορολογικές απαιτήσεις για τα ψηφιακά νομίσματα αποτελούν μέρος του νομοσχεδίου υποδομών ύψους 550 δισ. δολαρίων, που μόλις υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Η Κίνα εν τω μεταξύ έχει επιβάλει καταστολή στον τομέα των κρυπτονομισμάτων εδώ και πολλούς μήνες, εν μέρει λόγω της κατανάλωσης ενέργειας και των δυνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εξόρυξης Bitcoin.

To Bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί φέτος, ενώ το Ether έχει αυξηθεί κατά έξι φορές. Και τα δύο κλιμάκωσαν τα ρεκόρ τους την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω ζήτησης για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τα αμφιλεγόμενα, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, επιχειρήματα ότι μπορούν να αντισταθμίσουν τους κινδύνους πληθωρισμού.

Ορισμένοι τεχνικοί δείκτες υποδηλώνουν ότι η ισχυρή πορεία των crypto έπρεπε να κάνει μία παύση. «Θα ήταν ασυνήθιστο να συνεχίσουν ανοδικά χωρίς διορθώσεις», δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής Ασίας-Ειρηνικού στην πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη. Υποστήριξε ότι «βλέπουμε μια υγιή υποχώρηση», μετά από ένα παρατεταμένο ράλι.

Πηγή: euro2day.gr