Πέμπτη
18.04.2024

Στην Κύπρο ο Γιάννης Στουρνάρας: Πέφτουν οι υπογραφές για Μνημόνιο Συνεργασίας ΤτΕ – Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου

Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) Κωνσταντίνου Ηροδότου. Τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος συνοδεύει η Υποδιοικήτρια της Τράπεζας Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Κατά την επίσκεψη θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο κεντρικών τραπεζών σε τομείς όπως η Εποπτεία (επιτόπιοι έλεγχοι, cyber resilience, ICT risks), η οικονομική έρευνα, τα Συστήματα Πληρωμών, η πρόληψη ξεπλύματος χρήματος, η κλιματική αλλαγή, οι δράσεις χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού κ.α.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια αντίστοιχης επίσκεψης εργασίας της Υποδιοικήτριας της Τράπεζας της Ελλάδος Χριστίνας Παπακωνσταντίνου τον Σεπτέμβριο του 2023, κατά την οποία είχε συμφωνηθεί η σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο κεντρικών τραπεζών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό.

POS: Μετά την παράταση έρχονται και μειώσεις για μικροποσά

Η αεροπορική εταιρεία που παρέχει Apple Vision Pro στους επιβάτες

Το ιαπωνικό εργαστήριο που παράγει τις πιο θρυλικές κιθάρες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr

Array