Τετάρτη
05.10.2022

Starbucks: Μπαίνει δυναμικά στο blockchain

Μπαίνει στον κόσμο της Ψηφιακής Οικονομίας και του Blockchain το Starbucks (SBUX), καθώς ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης και αφοσίωσης το οποίο θα βασίζεται σς Μη Ανταλλάξιμα Ψηφιακά Περιουσιακά Στοιχεία, τα γνωστά μας NFTs. Η τεχνολογία για την διεκπεραίωση του όλου έργου θα παρέχεται από το Blockchain του Polygon (MATIC).

Το «Starbucks Odyssey», όπως είναι η ονομασία του προγράμματος, θα επιτρέπει στους πελάτες του Starbucks να αγοράζουν και να κερδίσουν ψηφιακά συλλεκτικά γραμματόσημα, με τη μορφή NFT, τα οποία θα προσφέρουν οφέλη και μοναδικές εμπειρίες.

Το πρόγραμμα πρόκειται να κατασκευαστεί στο δίκτυο proof-of-stake του Polygon (MATIC), ένα δίκτυο επιπέδου-2 (φτιαγμένο πάνω στο Ethereum), που προσφέρει λύσεις κλιμάκωσης. Οι εφαρμογές που εκτελούνται στο Polygon και σε άλλα επιπέδου-2 δίκτυα, προσφέρουν υψηλότερες ταχύτητες συναλλαγών και λιγότερο κόστος σε σχέση με το Ethereum.

Το είχε προαναγγείλει

Το Starbucks είχε προαναγγείλει τον περασμένο Μάιο πως θα προσέφερε εμπειρίες Web3 στους πελάτες του, καθώς ανακοίνωσε τα σχέδιά του για να κυκλοφορήσει μια σειρά από συλλογές NFT που παρέχουν «μοναδικές εμπειρίες, δημιουργία κοινότητας και αφοσίωση πελατών».

Οι πελάτες μπορούν τώρα να εγγραφούν σε μια λίστα αναμονής για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Starbucks Odyssey.

Source: techwar.gr