Παρασκευή
24.03.2023

Σταϊκούρας: «Ξεδιπλώνουμε το σχέδιο για την επόμενη τετραετία – Πολίτες και πολιτεία τα καταφέραμε τουλάχιστον ικανοποιητικά»

Οι πολίτες «αναγνωρίζουν την προσπάθεια που έχει καταβάλει η κυβέρνηση, μπροστά σε αυτές τις πρωτόγνωρες κρίσεις, αναγνωρίζουν τη συνέπεια λόγων και έργων σε ό,τι αφορά την άσκηση οικονομικής πολιτικής πριν τις εκλογές και αναγνωρίζουν ότι με αυτην την κυβέρνηση υπάρχει σταθερότητα, υπάρχει σοβαρότητα, μεθοδικότητα και υπάρχει ασφάλεια για τους πολίτες», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ετήσια συνεστίαση της Δ.Ε.Ε.Π. Ηρακλείου (ΝΟΔΕ) της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του, ο Χρήστος Σταϊκούρας έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ανέφεροντας ότι «από κοινού πολίτες και πολιτεία τα έχουμε καταφέρει τουλάχιστον ικανοποιητικά».

Ακόμη, συμπλήρωσε: «Ως κυβέρνηση ό,τι είπαμε το κάναμε, μειώσαμε τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ ταυτόχρονα στηρίξαμε γενναία και αποτελεσματικά, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ώστε να ξεπεράσουν με τις ελάχιστες δυνατές οικονομικές απώλειες όλες αυτές τις εξωγενείς κρίσεις».

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επιπλέον στην υψηλή ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί, στο ρεκόρ επενδύσεων, το ρεκόρ εξαγωγών, τη μείωση της ανεργίας, το καλό κλίμα στις αγορές, τη βελτίωση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων και τη σημαντική, όπως είπε, μείωση του χρέους, προσθέτοντας:

«Έχουμε προκλήσεις μπροστά μας, έχουμε επίμονο πληθωρισμό έχουμε ακρίβεια, έχουμε δυσκολίες, γι’ αυτο και αποδεικνύεται καθημερινά και με τα εργαλεία που σήμερα τρέχουν και με τα εργαλεία που πριν από μια εβδομάδα ανακοινώσαμε, ότι σταθερά είμαστε κοντά στην κοινωνία, κυρίως σε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι «σιγά – σιγά ξεδιπλώνουμε το σχέδιο για την επόμενη τετραετία, θέτοντας τα ξεκάθαρα διλήμματα που έχουν οι προσεχείς κάλπες κι η εκλογική αναμέτρηση», ενώ σε ό,τι αφορά την Κρήτη, σημείωσε ότι η οικονομία είναι σε καλό επίπεδο και αυτό όχι μόνο λόγω της καλής τουριστικής περιόδου που προηγήθηκε, αλλά και λόγω της στήριξης από την κυβέρνηση.

«Η Κρήτη βοηθήθηκε γενναία από την κυβέρνηση. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η βοήθεια στην Κρήτη ήταν 1,6 δισ. ευρώ μόνο μέσα από τις επιστρεπταίες προκαταβολές και τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, ενώ στο Ηράκλειο η βοήθεια ήταν 844 εκατ. ευρώ», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών και σε ό,τι αφορά τις εκλογές ανέφερε ότι «ο πολίτης ξέρει, θα κρίνει και θα συγκρίνει.

Ο πολίτης δεν έχει ξεχάσει, θυμάται και θα επιλέξει αν θέλει η χώρα να πάει μπροστά ή να πάει πίσω. Αν θέλει τη χώρα της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας ή τη χώρα της αυταπάτης […] αν θέλει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα».

Διαβάστε ακόμη

Ένας χρόνος πολέμου στην Ουκρανία – Τελικά είχαν αποτέλεσμα οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Fed: Νέες αυξήσεις στα επιτόκια «δείχνουν» τα πρακτικά της συνεδρίασης Ιανουαρίου

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

 

Πηγή: newmoney.gr