Πέμπτη
30.03.2023

Σταϊκούρας: Θετική η πορεία της οικονομίας – Έρχονται περισσότερες επενδύσεις

Τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε στη Λαμία, με αφορμή το συνέδριο «Thermopylae Forum 2023». 

Μεταξύ άλλων, προσδιόρισε με σαφήνεια το τοπίο και τη θέση της χώρας μας απέναντι στα ευρωπαϊκά δεδομένα, ενώ υπογράμμισε τους βασικούς άξονες της πολιτικής, απαριθμώντας μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. 

Τόνισε δε, ότι «τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και καταδεικνύουν τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η οποία αντιμετωπίζει από βελτιωμένη θέση τις νέες μεγάλες προκλήσεις της εποχής». 

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για «αύξηση της παραγωγικότητας και των εισοδημάτων», κάτι το οποίο «έχει σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση των εισοδηματικών και κοινωνικών ανισοτήτων». 

Ο υπουργός των Οικονομικών αναγνώρισε, παράλληλα, ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «χρόνιες υστερήσεις με ενδοπεριφερειακές και διαπεριφερειακές ανισότητες» οι οποίες «έγιναν περισσότερο έντονες με την εμφάνιση της υγειονομικής πανδημίας». 

Ο ίδιος, πάντως, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα επενδυτικά εργαλεία, είτε αυτά αφορούν το ΕΣΠΑ είτε το Ταμείο Ανάκαμψης, μαζί με τα ιδιωτικά κεφάλαια. 

«Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει επιτάχυνση των επενδύσεων ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα εμβληματικά έργα» διαβεβαίωσε, προτού διευκρινίσει ότι όλα αυτά «θα αποτελέσουν τους καταλύτες για τη μεταμόρφωση της χώρας και ειδικότερα των περιφερειών». 

Χαρακτήρισε δε, ως καθοριστική τη σημασία της αξιοποίησης των χρηματοδοτικών πόρων, αλλά και «των εργαλείων πολιτικής, διαπιστώνοντας ότι το παραγωγικό μοντέλο αλλάζει, το επιχειρηματικό περιβάλλον βελτιώνεται και η ανταγωνιστικότητα ενισχύεται, καταπολεμώντας «τη λεγόμενη αναπτυξιακή παγίδα». 

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας έκανε αναφορά σε έξι κεντρικούς τομείς δράσης για τη Φθιώτιδα και την ευρύτερη περιοχή, αναλύοντας τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της έρευνας, τους οδικούς άξονες, τις υποδομές, την τουριστική ανάπτυξη αλλά και τα υπόλοιπα έργα περιφερειακής ανάπτυξης. 

Διαβάστε ακόμα

Η απίστευτη ιστορία πίσω από την κατασκευή της “ιπτάμενης” κατοικίας Η3 στο Πικέρμι

Ασπιρίνη: Γιατί η δράση της ξαναμπαίνει στο μικροσκόπιο; – Οφέλη και κίνδυνοι του φαρμάκου των 11 δισεκατομμυρίων δισκίων ετησίως

Oι σταρ δερματολόγοι που δημιουργούν μερικές από τις πιο ακριβές κρέμες της αγοράς

Πηγή: newmoney.gr