Δευτέρα
11.12.2023

Stablecoin: Άλμα 24,7% για το USDT της Tether στα ανταλλακτήρια

Το μεγαλύτερο σταθερό νόμισμα (stablecoin) στον κόσμο, το USDT της Tether, παρουσιάζει σημαντική αύξηση του διαθέσιμου αριθμού του στα ανταλλακτήρια crypto, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας κρυπτογραφικών αναλύσεων, Santiment. Ειδικότερα, η ποσότητα του stablecoin USDT προς διαπραγμάτευση στα ανταλλακτήρια έχει αυξηθεί στο 24,7%, από 17,6% στην προηγούμενη μέτρηση.

Η εξέλιξη αυτή γίνεται γνωστή στον απόηχο της ήπιας διόρθωσης που υπέστησαν κορυφαία κρυπτογραφικά tokens, όπως το Bitcoin και το Ethereum, τα οποία μέσα σε 12 ώρες βρέθηκαν από τα ψηλά στα χαμηλά.

Το δημοσίευμα στο cryptopotato αναφέρει ότι η μεγαλύτερη ποσότητα Tether στα ανταλλακτήρια crypto υποδηλώνει συχνά το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επενδυτών να βρουν τρόπο έκθεσης στην αγορά κρυπτογράφησης. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα (2/10) βγήκαν στην αγορά των ΗΠΑ διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) σε Ethereum, τα οποία βασίζονται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures).

Η Santiment δίνει έμφαση στην αύξηση των χαρτοφυλακίων USDT στα 10 μεγαλύτερα κρυπτογραφικά πορτοφόλια, από 7,30 δισεκατομμύρια δολάρια σε 9,42 δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο.

To USDT, το ράλι του Bitcoin και οι προσδοκίες για Uptober

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, οι εισροές σταθερών νομισμάτων, όπως η άνοδος του USDT, θεωρούνται συχνά ως σημάδι ότι οι επενδυτές ετοιμάζονται να εκτελέσουν εντολές αγοράς στα τρέχοντα ή χαμηλότερα επίπεδα τιμών. Αυτό υποδηλώνει αυξανόμενη εμπιστοσύνη στην αγορά κρυπτογράφησης και την επιθυμία να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την πρόσφατη άνοδο της αγοράς. Τη Δευτέρα (2/10) το Bitcoin σημείωσε υψηλό 47 ημερών, προσεγγίζοντας το όριο των 28.600 δολαρίων για πρώτη φορά τις τελευταίες 6 εβδομάδες.

Παραδοσιακά ο Οκτώβριος είναι ο καλύτερος μήνας για τα κρυπτονομίσματα. Το δημοσίευμα στο Coindesk αναφέρει ότι 11 στα 14 τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος μήνας έχει προσφέρει τα υψηλότερα κέρδη στους miners, γι’ αυτό και τον αποκαλούν… Uptober. Επίσης, ένα άλλο ποσοτικό στοιχείο που προαναγγέλλει υψηλότερες πτήσεις του Bitcoin μέσα στον Οκτώβριο είναι τα πορτοφόλια που κατέχουν από 10 έως 10.000 Bitcoin, τα οποία έχουν συσσωρεύσει δισ. δολάρια τον τελευταίο μήνα, εξέλιξη που θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει τις τιμές ακόμη υψηλότερα από τη στιγμή που η αγορά crypto δείχνει να έχει μπει στη λεγόμενη κατάσταση HODL (σ.σ. μη ρευστοποίηση των κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων ακόμη και εν μέσω ακραίων μεταβολών στις τιμές).

Source: powergame.gr