Κυριακή
28.11.2021

SQUID: Ράλι ανόδου 2.400% σε 24 ώρες για το crypto της σειράς του Netflix

To Squid Game, το κορεατικό δυστοπικό δράμα που έχει ξεπεράσει τις 111 εκατ. προβολές από τις 17 Σεπτεμβρίου, όταν κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα του Netflix, εκτός από έσοδα αξίας 900 εκατ. δολαρίων στα ταμεία της πλατφόρμας κατάφερε να δημιουργήσει και ένα νέο ρεύμα στο χρηματιστηριακό πεδίο.

Ειδικότερα, η κορεάτικη σειρά αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ένα νέο κρυπτονόμισμα, το SQUID.

Το SQUID διαπραγματεύεται στην τιμή των 2,22 δολαρίων, ενώ μέσα σε 24 ώρες, κατάφερε να καταγράψει «άλμα» 2.400% τις τελευταίες 24 ώρες, με την κεφαλαιοποίησή του στην αγορά να είναι πάνω από 174 εκατομμύρια δολάρια.

Squid Game© EPA/JEON HEON-KYUN
Squid Game© EPA/JEON HEON-KYUN

Ωστόσο, όσοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο κρυπτονόμισμα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού το CoinMarketCap εξέδωσε μια προειδοποίηση, λέγοντας ότι έχει λάβει «πολλαπλές αναφορές» από χρήστες που δεν μπορούν να πωλήσουν αυτό το διακριτικό στο Pancakeswap, ένα από τα μεγαλύτερα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια.

Σύμφωνα με το CNBC δεν είναι σαφές γιατί ορισμένοι χρήστες δεν μπορούν να πωλήσουν τα κέρματά τους, αλλά η Λευκή βίβλος που περιγράφει το κέρμα παρουσιάζει μια τεχνολογία anti-dumping- αθέμιτου ανταγωνισμού- που εμποδίζει τους ανθρώπους να πωλήσουν τα νομίσματά τους εάν δεν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Squid Game © youtube.com -Trailer | Netflix
Squid Game © youtube.com -Trailer | Netflix

Πώς ξεκίνησε το ψηφιακό νόμισμα SQUID

Σημειώνεται μάλιστα πως το νέο meme-crypto ξεκίνησε ως αποκλειστικό νόμισμα για το project Squid Game, ένα online παιχνίδι έξι γύρων, το οποίο θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο και θα προσομοιάζει την επιτυχία του Netflix. Χωρίς τους θανάτους και τις εκτελέσεις παικτών.

Ωστόσο, το gameplay δεν είναι φθηνό, ειδικά σε τρέχουσες τιμές. Αν κάποιος θέλει να λάβει μέρος στο τουρνουά, θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των 15.000 SQUID, δηλαδή περίπου 33.450 δολαρίων.

Το έπαθλο του νικητή εκτιμάται ότι θα υπερβαίνει το ποσό των 38,5 εκατ. δολαρίων, όσα δηλαδή κέρδισε ο νικητής του τηλεοπτικού Squid Game, ενώ στο ψηφιακό reality δεν θα υπάρχει όριο στον αριθμό των συμμετεχόντων.

ΠΗΓΗ: powergame.gr