Πέμπτη
30.03.2023

Spotify: Οι εκτιμήσεις και οι προσδοκίες έπεσαν έξω για έσοδα και χρήστες

H Spotify Technologies ανακοίνωσε έσοδα ανάλογα των εκτιμήσεων της αγοράς, αλλά με αύξηση ζημιών για το δ’ τρίμηνο του έτους, με την εταιρεία ροής μουσικού περιεχομένου να σημειώνει όμως ισχυρότερη ανάπτυξη σε επίπεδο χρηστών από ό,τι αναμενόταν.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο καθαρές ζημιές 270 εκατ. ευρώ (292 εκατ. δολαρίων) ή 1,40 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι ζημιών 39 εκατ. ευρώ ή 99 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης.

Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet περίμεναν ζημίες 1,28 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα έσοδα της εταιρείας στο δ’ τρίμηνο αυξήθηκαν στα 3,17 δισ. δολάρια από τα 2,69 δισ. δολάρια του αντίστοιχου περσινού τριμήνου, διαμορφούμενα οριακά χαμηλότερα των προσδοκιών που έκαναν λόγο για έσοδα 3,18 δισ. δολαρίων. Η αύξηση των εσόδων οφείλεται στη σημαντική άνοδο κατά 18% των εσόδων από τις συνδρομές, λόγω αύξησης της συνδρομητικής βάσης, ενώ 14% υψηλότερα διαμορφώθηκαν και τα έσοδα από διαφημίσεις.

Στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες της εταιρείας αυξήθηκαν στα 489 εκατομμύρια, έναντι 456 εκατομμυρίων στο γ’ τρίμηνο του 2022. Ο αριθμός των μηνιαίων χρηστών ξεπέρασε τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών της FactSet, που τοποθετούσαν τον πήχη στα 478 εκατομμύρια χρήστες.

Διαβάστε ακόμη

Shell: Ιστορικό ρεκόρ κερδών $40 δισ. για τη χρήση 2022

H ΛΑΡΚΟ αλλάζει σελίδα: Ολοκληρώθηκαν οι διεθνείς ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες από το ΤΑΙΠΕΔ και την Ειδική Διαχείριση

Deutsche Bank: Κέρδη 1,8 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο – Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία

Πηγή: newmoney.gr