Σπήλαιο Αλιστράτης: Το ρομπότ Περσεφόνη μιλά 40 γλώσσες και ξεναγεί τους επισκέπτες

Μπορεί να ξεναγεί ταυτόχρονα τρεις επισκέπτες

Ευγενέστατη και πολύγλωσση πληροφορεί και δίνει απαντήσεις. Δεν πρόκειται για κάποια ξεναγό, αλλά για την Περσεφόνη, ένα ρομπότ.

Ένα ρομπότ εξελιγμένης τεχνολογίας, που ενημερώνει από τον περασμένο Ιούλιο τους επισκέπτες του φημισμένου σπηλαίου της Αλιστράτης στις Σέρρες.

«Γεια σας είμαι η Περσεφόνη, κόρη της θεάς Δήμητρας και σύζυγος του Πλούτωνα, θεά του κάτω κόσμου».

Με τα λόγια αυτά, το ρομπότ Περσεφόνη υποδέχεται καθημερινά τους επισκέπτες, «κλέβοντας» -κυριολεκτικά με το «καλημέρα»- τις εντυπώσεις, αλλά και τις καρδιές τους.

Η περιήγηση πλέον στο εσωτερικό του σπηλαίου, με τους μεγάλους θαλάμους και τις στοές που καλύπτονται με πλούσιο διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες, εντυπωσιάζει και κρατά αμείωτο μικρών και μεγάλων, αφού η Περσεφόνη «μιλάει» 40 γλώσσες -ακόμη και αρχαία Ελληνικά- ενώ μπορεί να ξεναγεί ταυτόχρονα σε τρεις, συνοδεύοντας τους επισκέπτες στα πρώτα 100 μ. της τουριστικής διαδρομής.

Το ρομπότ δεν ενημερώνει μόνο και δίνει πληροφορίες για το -εξαιρετικής ομορφιάς- σπήλαιο, αλλά απαντάει και στις ερωτήσεις των επισκεπτών που συνοδεύει, εκπλήσσοντάς τους ευχάριστα.

Στο τέλος μάλιστα, πολλοί της «ζητούν» μία αναμνηστική selfie, που βέβαια δεν αρνείται.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο travel.gr

Πηγή: newmoney.gr