Κυριακή
21.07.2024

SpaceX: Υπόσχεται γρήγορο internet στον… αέρα

Σε συζητήσεις με αεροπορικές – Η εταιρεία κατασκευάζει ήδη ένα εξάρτημα το οποίο αναμένεται σύντομα να είναι έτοιμο και να τοποθετηθεί στα αεροσκάφη

Σε συζητήσεις με αεροπορικές εταιρείες βρίσκεται η SpaceX του Έλον Μασκ, με σκοπό να παρέχει υπηρεσίες δορυφορικού Internet, μέσω του δικτύου της Starlink, στους ταξιδιώτες, κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του προγράμματος Starlink, η εταιρεία κατασκευάζει ήδη ένα εξάρτημα το οποίο αναμένεται σύντομα να είναι έτοιμο και να τοποθετηθεί στα αεροσκάφη, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η υπηρεσία.

Οι αεροπορικές εταιρείες συνεργάζονται με παρόχους δορυφορικών ευρυζωνικών υπηρεσιών για Wi-Fi εν πτήσει, όπως είναι η Viasat και η Intelsat, οι οποίες παρέχουν δίκτυο στις αεροπορικές Delta, JetBlue, American Airlines και United.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες εταιρείες, χρησιμοποιούν δορυφόρους οι οποίοι βρίσκονται σε απομακρυσμένη τροχιά, σε αντίθεση με τους δορυφόρους Starlink, οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά πιο κοντά στη Γη και οι οποίοι θα μπορούσαν ενδεχομένων να αυξήσουν τις ταχύτητες του internet κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλαξε χέρια το σπίτι του Μιχάλη Γουλανδρή στη Στησιχόρου

Αποκλειστικό: Αστέρας Βουλιαγμένης – Εκτόξευση εσόδων και γύρισμα σε κέρδη, με «σανίδα σωτηρίας» τις βίλες (pics)

Αποκλειστικό: Αστέρας Βουλιαγμένης – Εκτόξευση εσόδων και γύρισμα σε κέρδη, με «σανίδα σωτηρίας» τις βίλες (pics)

Πηγή: newmoney.gr

Array