Τετάρτη
21.02.2024

Solana: Ο δύσκολος Ιανουάριος, πότε θα σταματήσει η πτώση

To solana συνεχίζει να χάνει αξία στην αγορά κρυπτονομισμάτων, καταγράφοντας νέα πτώση 4% το τελευταίο 24ωρο. Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης (23/1), η τιμή διαπραγμάτευσης του solana διαμορφώνεται στα 82,58 δολάρια, με την ημερήσια πτώση να ξεπερνά το 5%. Οι χαμηλές πτήσεις του Solana εντάσσονται στα δύσκολα 24ωρα των altcoins, τα οποία συνεχίζουν να καταγράφουν σημαντικές απώλειες, επηρεασμένα από την υποχώρηση του Bitcoin κάτω από τις 39.000 δολάρια.

Από το υψηλό των 126,25 δολαρίων στις 24 Δεκεμβρίου, η τιμή του Solana έχει υποχωρήσει απότομα, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται 34% κάτω από εκείνο το επίπεδο, το οποίο είχε κάνει αρκετούς traders να ευελπιστούν σε ακόμα καλύτερες ημέρες το 2024, μετά το total recall του SOL τη χρονιά που έφυγε. Οι τρεις από τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες έκλεισαν με το solana σε αρνητικό πρόσημο, την ώρα που τα μηνύματα για την τρέχουσα εβδομάδα προαναγγέλλουν ένα ακόμη κλείσιμο στα «κόκκινα».

Το σενάριο για το solana που τρομάζει τους traders 

Tον Μάρτιο του 2022 το solana είχε βρεθεί και πάλι στη ζώνη των 126 δολαρίων, την οποία όμως δεν κατάφερε να τη μετατρέψει σε στήριγμα, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει τους επόμενους 10 μήνες, φθάνοντας στα τέλη Δεκεμβρίου να έχει τιμή διαπραγμάτευσης στα 10 δολάρια, χάνοντας έτσι πάνω από το 90% της αξίας του. Οι κάτοχοι του SOL ελπίζουν ότι δεν θα επαναληφθεί το ίδιο σενάριο αυτήν τη φορά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εντυπωσιακή άνοδο του solana το 2023 (αύξηση άνω του 900%).

Από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν υπάρχει κάποιος καταλύτης που να συνδέεται άμεσα με το solana για να δικαιολογεί την υποχώρηση των τελευταίων εβδομάδων, οι traders στρέφουν την προσοχή τους στα 78 δολάρια. Η συγκεκριμένη τιμή μπορεί να λειτουργήσει ως περιοχή αντίστασης για το SOL, όπως συνέβη και στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου όταν το συγκεκριμένο όριο λειτούργησε ως αφετηρία για το εντυπωσιακό ράλι ανόδου μέχρι τα 125 δολάρια στις 25 Δεκεμβρίου.

Από τα ψηλά στα χαμηλά το solana τον τελευταίο μήνα © Coindesk
Από τα ψηλά στα χαμηλά το solana τον τελευταίο μήνα © Coindesk

Η ευρύτερη αδυναμία στις αγορές κρυπτογράφησης στον απόηχο της έναρξης διαπραγμάτευσης των 11 spot Bitcoin ETFs πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες έχει επηρεάσει την τιμή του solana. Οι επενδυτές είχαν φροντίσει να συσσωρεύσουν κέρδη στο Bitcoin πριν από την ιστορική απόφαση του Γκάρι Γκένσλερ, κατάσταση που μεταφράστηκε σε βραχυπρόθεσμη άνοδο του BTC έως τις 49.000 δολάρια πριν ξεκινήσει η κατρακύλα.

Source: powergame.gr