Σάββατο
02.12.2023

Societe Generale: Ανώτερα των προβλέψεων τα κέρδη του γ’ τριμήνου, παρά τη βουτιά κατά 80%

Καλύτερα του αναμενόμενου αποδείχθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Societe Generale στο γ’ τρίμηνο, καθώς η ανθεκτικότητα του επενδυτικού κλάδου αντιστάθμισε τις απώλειες από το τμήμα λιανικής στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ανήλθαν σε 295 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προβλέψεις περί 168 εκατ. ευρώ.

Παρόλα αυτά, ήταν μειωμένα κατά 80% σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του 2022, λόγω προβλέψεων 340 εκατ. ευρώ, αλλά και αναβαλλόμενης φορολογίας 270 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, τα έσοδα του γαλλικού ομίλου περιορίστηκαν κατά 6,2% και ανήλθαν σε 6,2 δισ. ευρώ, δηλαδή κάτω των προβλέψεων περί 6,3 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, τα αυστηρά μέτρα της γαλλικής κυβέρνησης για τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια άμβλυναν σημαντικά τα οφέλη από τα υψηλά επιτόκια της κεντρικής τράπεζας, με τα έσοδα από τόκους να μειώνονται κατά 27% στο γ’ τρίμηνο. Την ίδια στιγμή, τα έσοδα από το trading σταθερού εισοδήματος υποχώρησαν κατά 4,6%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Societe Generale, Σλαβομίρ Κρούπα, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις τον Μάιο, παρουσίασε τον Σεπτέμβριο ένα ευρύ σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας, με στόχο να «αναζωγονήσει» τη μετοχή. Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε, συγκαταλέγεται το «μαχαίρι» στις δαπάνες αλλά και ο εξορθολογισμός του εταιρικού σχήματος.

Διαβάστε ακόμα

Η ταραχή, το τέλος και η βροχή αγωγών για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, οι βόλτες του Νίκου Α στα τραπέζια και οι μπίζνεσμεν του ΤΕΕ, τα κακά ξεμπερδέματα με τον Αntenna και η ημέρα-κλειδί της Alpha Bank

«Athenaeum Palace & luxury suites»: Μετά τη φωτιά οι τίτλοι τέλους με… βαρύ σφυρί €15,57 εκατ. (pics)

Συμφωνία ΔΕΗ για την εξαγορά της Κωτσόβολος – Στα 200 εκατ. ευρώ το deal με την Currys

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr