Πέμπτη
06.10.2022

Smartphones: Για ποιον σημαντικό λόγο έπεσαν πολύ οι πωλήσεις τους

Oι παγκόσμιες πωλήσεις smartphones αναμένεται να μειωθούν κατά 6,5% φέτος.

Αυτό θα συμβεί λόγω υψηλού πληθωρισμού και της αδύναμης ζήτησης σε όλο τον κόσμο, όπως προκύπτει από νέα έρευνα της International Data Corporation (IDC).

«Η πτώση οφείλεται στον πληθωρισμό που σπάει ρεκόρ, τις γεωπολιτικές εντάσεις και άλλες μακροοικονομικές προκλήσεις που έχουν περιορίσει σημαντικά τη ζήτηση των καταναλωτών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ερευνητική εταιρεία.

Οι αποστολές smartphones στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη αναμένεται να μειωθούν κατά 17,4% το 2022, ενώ εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 4,5% στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας και της Κίνας. Η μεγαλύτερη πτώση κατά 12,5% αναμένεται να έρθει από την Κίνα.

Η τελευταία εκτίμηση για τις παγκόσμιες αποστολές smartphone ανέρχεται σε 1,27 δισεκατομμύρια μονάδες για το 2022, ενώ η International Data Corporation αναμένει ότι η αγορά smartphone θα ανακάμψει το 2023 με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5,2%.

«Οι περιορισμοί προσφοράς που μειώνονται στην αγορά από πέρυσι έχουν χαλαρώσει και ο κλάδος έχει στραφεί σε μια αγορά περιορισμένης ζήτησης», δήλωσε στη δήλωση η Nabila Popal, διευθύντρια έρευνας της εταιρείας. Είπε επίσης ότι οι αναδιπλούμενες συσκευές, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα στην αγορά smartphone, αναμένεται να καταγράψουν ρυθμό αύξησης κατά 70% ετησίως και θα φτάσουν φέτος σε 13,5 εκατομμύρια μονάδες.

Οι παγκόσμιες αποστολές συσκευών 5G αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το 54% όλων των αποστολών, ενώ το 5G προβλέπεται να φτάσει σε μερίδιο όγκου 79% το 2026.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Μπούσουλας για την Κομισιόν το ελληνικό πλαφόν και τα μέτρα της Ιβηρικής χερσονήσου 

Η μάχη για την επικράτηση στο γάλα και το ντιλ των αδελφών Σαράντη με τη ΔΕΛΤΑ 

ΔΕΠΑ Υποδομών: Σε διαπραγματεύσεις με την Italgas για την απόκτηση 10% έως 20% ο όμιλος Κοπελούζου

Πηγή: newmoney.gr