Κυριακή
25.02.2024

Σκυλακάκης: Η δυνατότητα αλλαγής τιμολογίου ρεύματος υπάρχει ανά πάσα στιγμή

Oι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν σε αλλαγή τιμολογίου ρεύματος ανά πάσα στιγμή» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Η δυνατότητα αλλαγής υπάρχει ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, με εξαίρεση τα σταθερά τιμολόγια, που είναι λογικό να υπάρχει πέναλτι αποχώρησης. Η αρχή του μήνα, όπως διαμορφώνονται τα πράγματα, σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς τις τελευταίες τιμές που έχουν οι πάροχοι. Εάν είσαι στο πράσινο τιμολόγιο, που είναι το 95% των πολιτών σήμερα, μπορείς να δεις εάν ένας πάροχος είναι συστηματικά ακριβός», είπε ο κ. Σκυλακάκης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, ο ανταγωνισμός θα λειτουργεί διότι υπάρχει διαφάνεια στις τιμές, ενώ τόνισε πως δεν βλέπει μεσοπρόθεσμα κάποιες αλλαγές στις τιμές του ρεύματος.

Αναφερόμενος στο φυσικό αέριο ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε: «Στο φυσικό αέριο δεν έχουμε την ιδιαιτερότητα που έχουμε στο ηλεκτρικό ρεύμα, να αλλάζουν οι τιμές κάθε ώρα. Είναι μία πολύ πιο σταθερή αγορά, πολύ πιο ξεκάθαρη η τιμολόγηση. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να παρέμβουμε».

Διαβάστε επίσης

Συνελήφθη στην Κολομβία μέλος της συμμορίας που διέρρηξε θυρίδες σε τράπεζα στη Νέα Σμύρνη το 2022

VISA: Οι έξι τάσεις που θα επικρατήσουν το 2024 στον κλάδο των πληρωμών παγκοσμίως

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Συνάντηση με Κασσελάκη –  «Είμαι επιφυλακτικός για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Πηγή: mononews.gr