Σκυλακάκης: Έρχεται η δεύτερη φάση φοροελαφρύνσεων

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του powergame.gr, που θέλει τον πρωθυπουργό να ανεβαίνει στη ΔΕΘ με μειώσεις φόρων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης ανέφερε πως με τη μείωση της προκαταβολής και των εισφορών ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος και πάμε στη δεύτερη φάση φορελαφρύνσεων.

Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως η δεύτερη φάση φοροελαφρύνσεων θα αφορά απλώνεται σε περισσότερους τομείς της οικονομίας, κάνοντας λόγο για αναγκαιότητα μείωσης της φορολογίας.

Ερωτηθείς για τον σχεδιασμό του 2022, μίλησε για ένα μείγμα μειώσεων φόρων στη βάση του μόνιμου δημοσιονομικού χώρου και των άμεσων αναγκών της κοινωνίας.

Σχετικά με την Εισφορά Αλληλεγγύης ανέφερε ότι και το 2022 θα παραμείνει η προσωρινότητα του μέτρου, υπενθυμίζοντας ότι «η πανδημία έπληξε αποκλειστικά τον ιδιωτικό τομέα ενώ στο δημόσιο υπήρξε σταθεροποίηση ενώ οι συνταξιούχοι πήραν και αναδρομικά».

Ανοικτό άφησε ο κ. Σκυλακάκης το ενδεχόμενο παράτασης για το πρόγραμμα «Γέφυρα» , ενώ σε ερωτήματα τηλεθεατών για τον ΕΝΦΙΑ απάντησε ότι υπάρχει πρόσθετος χώρος από αναπροσαρμογή που θα οδηγήσει σε μείωση συντελεστών όπως ήδη έχει ανακοινωθεί.

Πηγή: powergame.gr