Κυριακή
29.05.2022

Σκυλακάκης: Δεν έχει ακόμα «κλειδώσει» το έκτακτο επίδομα Πάσχα (vid)

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία θα κρίνουν αν θα δοθεί το επίδομα – Δεδομένο ότι θα συνεχιστεί η στήριξη για τα τιμολόγια ρεύματος

Για το πότε θα αποκλιμακωθούν οι τιμές στην αγορά μίλησε, μεταξύ άλλων, σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως δεν είναι ακόμη «κλειδωμένο» το έκτακτο επίδομα και πως μέχρι τις 30 Απριλίου θα γνωρίζουν. Ακόμα, δήλωσε πως είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί η στήριξη για τα τιμολόγια ρεύματος.

Το ζήτημα είναι «αν θα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος. Πρώτα θα μετρήσουμε και μετά. Πάντα υπάρχει αν το οποίο εξαρτάται πολύ και από τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Αν πάνε τα πράγματα άσχημα περιορίζεται ο δημοσιονομικός χώρος και το ΑΕΠ. Συνεπώς, πρέπει να περιμένουμε», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

Σε άλλο σημείο ο υπουργός τόνισε: «Έχουμε πει ότι θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα – με μαθηματική βεβαιότητα ότι θα γίνει. Η κυβέρνηση εφόσον υπάρχει χώρος θα πάει με στόχευση στους οικονομικά ευάλωτους και όχι οριζόντια. Αλλά το αν το λένε όλοι και το είπε και ο πρωθυπουργός, το είπε και ο υπουργός Οικονομικών το λέω και εγώ. Διότι όπως είπε ο πρωθυπουργός πρώτα θα μετρήσουμε και μετά θα ανακοινώσουμε τα μέτρα».

Διαβάστε ακόμα:

Sotheby’s Realty: «Η Ελλάδα στις χώρες με μεγάλη αύξηση της ζήτησης για πολυτελή ακίνητα»

Επίδομα ακρίβειας έως 300 ευρώ σε 1.000.000 νοικοκυριά – Τα κριτήρια επιλογής

Νέου τύπου επιδοτήσεις στην εργασία φέρνει η επέκταση του προγράμματος SURE

Πηγή: newmoney.gr