Τετάρτη
29.03.2023

Skroutz: Τι αγόρασαν οι Έλληνες την περίοδο του Πάσχα τα τελευταία 2 χρόνια

Η έρευνα του Skroutz συγκρίνει τις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων για το Πάσχα τα τελευταία 2 χρόνια, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις κατηγορίες των προϊόντων, τις μέσες τιμές που πλήρωσαν ανά κατηγορία αλλά και πόσες μέρες νωρίτερα έκαναν τις αγορές τους στην πλειοψηφία τους

Το Skroutz, το #1 marketplace στην Ελλάδα, ερεύνησε τις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών όσον αφορά στο online shopping για την περίοδο του Πάσχα τα τελευταία 2 χρόνια και παρουσιάζει τις μέσες τιμές ανά κατηγορία προϊόντων που προτίμησαν να αγοράσουν οι Έλληνες καταναλωτές μέσω Skroutz Marketplace.

Η συγκριτική έρευνα στηρίχθηκε σε στατιστικά στοιχεία που συλλέχθηκαν για την περίοδο του Πάσχα 2022 (για το διάστημα 1 Μαρτίου 2022 έως 20 Απριλίου 2022) και για την περίοδο του Πάσχα 2021 (για το διάστημα 1 Μαρτίου 2021 έως 30 Απριλίου 2021) σε συνάρτηση με τον αριθμό επισκέψεων στην πλατφόρμα. Η ανάλυση καταδεικνύει τις μέσες τιμές που πλήρωσαν οι έλληνες καταναλωτές ανά κατηγορία προϊόντων που κατά κόρον αποτελούν δημοφιλείς επιλογές για τα δώρα του Πάσχα, με βάση τις προτιμήσεις των επισκεπτών του Skroutz Marketplace καθώς και τη χρονική εκείνη στιγμή που αποτέλεσε τη δημοφιλέστερη ημέρα των περισσοτέρων για να προχωρήσουν στις αγορές τους.

Τα κύρια συμπεράσματα που προκύπτουν αναφορικά με τις μέσες τιμές είναι τα ακόλουθα:

  • Όσον αφορά στο πόσες μέρες νωρίτερα έκαναν κατά πλειοψηφία τις αγορές τους πέρυσι και πόσες μέρες νωρίτερα φέτος, η ανάλυση καταδεικνύει ότι πέρυσι οι Έλληνες μάλλον κινήθηκαν πιο οργανωμένα από ότι φέτος. Τρεις βδομάδες σχεδόν πριν το Πάσχα 2021 , στις 12 Απριλίου ήταν η ημέρα κατά την οποία οι περισσότεροι των καταναλωτών, επέλεξαν ώστε να ολοκληρώσουν τις πασχαλινές τους αγορές. Αντίθετα φέτος, κινήθηκαν σε αγορές τελευταίας στιγμής καθώς η μέρα κατά την οποία επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τις online αγορές τους κατά πλειοψηφία είναι ομοίως η 12η Απριλίου, ωστόσο είναι πέντε μέρες μόνο πριν την Κυριακή του Πάσχα.
  • Παρατηρείται συγκριτικά με το 2021 μια μικρή άνοδος στις μέσες τιμές που ξόδεψαν φέτος οι Έλληνες για τις πασχαλινές τους αγορές στις περισσότερες κατηγορίες. Η άνοδος στις κατηγορίες που παρατηρείται είναι μικρή της τάξεως του 2 ευρώ ανά μέσο όρο.
  • Η μόνη κατηγορία που παρατηρείται μείωση της μέσης κατανάλωσης σε σχέση με πέρυσι είναι η κατηγορία βαπτιστικά, (μέση τιμή 42 ευρώ ανά αγορά έναντι 51 ευρώ που ήταν για την ίδια περίοδο του πάσχα το έτος 2021).
  • Σταθερότητα παρατηρείται σχετικά με το ποσό που διέθεσαν οι Έλληνες καταναλωτές για τις online αγορές τους στις κατηγορίες παιδικά ρούχα, παιδικά παπούτσια κα βιβλία καθώς αποφάσισαν να μη βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σε σχέση με τις περσινές μέσες τιμές κατανάλωσης.

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει αναλυτικά όλες μέσες τιμές που ξόδεψε ανά κατηγορία ο μέσος Έλληνας προκειμένου να πραγματοποιήσει τα πασχαλινά του ψώνια:

Τα στοιχεία της έρευνας προκύπτουν από ανάλυση των επισκέψεων στο Skroutz Marketplace για την περίοδο του Πάσχα 2022 (για το διάστημα 1 Μαρτίου 2022 έως 20 Απριλίου 2022) και για την περίοδο του Πάσχα 2021 (για το διάστημα 1 Μαρτίου 2021 έως 30 Απριλίου 2021) και παρουσιάζει τη μέση τιμή που ξόδεψαν οι καταναλωτές ανά κατηγορία προϊόντος.

Διαβάστε ακόμη:

Σημαντικά κέρδη με άρωμα… Fed στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Ποιες μετοχές κάνουν ράλι

Έρευνα: Πόλη των Airbnb η Αθήνα – Πόσα κερδίζουν οι ιδιοκτήτες

Ο Μπιλ Γκέιτς στο BBC: Τι λέει για τα εμβόλια, τους συνωμοσιολόγους και τον Eλον Μασκ

ΠάσχαSkroutzonline shopping

Πηγή: newmoney.gr