Σάββατο
28.01.2023

Σκάνδαλο FTX: Αθώος δηλώνει ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ

O Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ δήλωσε αθώος σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη για οκτώ κατηγορίες που σχετίζονται με την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX και του hedge fund Alameda. 

Kατηγορείται από την Εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης ότι διέπραξε απάτη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Υπεξαίρεσε κεφάλαια από τις καταθέσεις των πελατών του, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια, αγορές ακινήτων, πολιτικές δωρεές και να ενισχύσει το hedge fund του ομίλου, την Alameda Research. Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ισχυρίζονται ότι λείπουν πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο 30χρονος πρώην δισεκατομμυριούχος είχε αφεθεί ελεύθερος νωρίτερα τον Δεκέμβριο με μια τεράστια εγγύηση μετά την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο στις ΗΠΑ.

Το πακέτο εγγύησης περιλαμβάνει μια προσωπική εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων που εξασφαλίζεται από το σπίτι των γονιών του στην Καλιφόρνια, το οποίο ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Νίκολας Ρος είπε ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα προδικαστικά ομόλογα στην ιστορία των ΗΠΑ. Οι όροι αποφυλάκισης απαιτούν να μείνει μαζί τους και να υποβληθεί σε ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Δεν καταβλήθηκαν εκ των προτέρων χρήματα, παρά μόνο οι γονείς του Μπάνκμαν-Φριντ έβαλαν ως εγγύηση το σπίτι τους. Ο κατηγορούμενος υποχρεούται να πληρώσει το ποσό που ορίστηκε, μόνο εάν δεν εμφανιστεί στο δικαστήριο ή δεν συμμορφωθεί με τους όρους.

Πηγή: euro2day.gr