ΣΕΠΕ: Με διψήφιο ρυθμό «τρέχουν» οι επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό (γράφημα)

Σε ρυθμό ψηφιακού μετασχηματισμού συνεχίζουν να κινούνται επιχειρήσεις ανά τον πλανήτη, οδηγώντας τις σχετικές επενδύσεις σε διαρκή άνοδο. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός (DX) παραμένει παγκόσμια προτεραιότητα για την επιχειρηματική κοινότητα, με τον πήχη των επενδύσεων να μπαίνει στα $3,9 τρισ. για το 2027 με πενταετή σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 16,1%, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΣΕΠΕ).

Σύμφωνα με τον Οδηγό Δαπανών Ψηφιακού Μετασχηματισμού της International Data Corporation (IDC), οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιπροσωπεύουν το 35,8% των παγκόσμιων δαπανών DX το 2023, η περιοχή Ασίας/Ειρηνικού (συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Κίνας) το 33,5% και η EMEA το 26,8%.

Στην Ευρώπη, οι δαπάνες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς της τάξης του 16% την περίοδο 2023-2027. Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή σε επίπεδο επενδύσεων θα είναι οι Σκανδιναβικές χώρες, όπου οι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και τηλεπικοινωνιών θα είναι οι πιο δυναμικές, αυξάνοντας τις δαπάνες DX τους κατά περισσότερο από 20% σε όλη την περίοδο πρόβλεψης έως το 2027.

Στο μεταξύ, στη Γαλλία, η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη περίπτωση χρήσης θα είναι η Μηχανική Μάθηση – Driven Predictive Analytics στον κλάδο των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, που θα αυξηθεί κατά 32% την περίοδο έως το 2027.


Οι πιο ενεργοί κλάδοι

Ο τομέας με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι αυτός της βιομηχανίας, αντιπροσωπεύοντας, από μόνος του, περίπου το 18% των συνολικών δαπανών παγκοσμίως. Μερικές από τις κορυφαίες περιπτώσεις χρήσης για τον κλάδο της βιομηχανίας περιλαμβάνουν το Robotic Manufacturing, το Autonomic Operations, το Inventory Intelligence και το Smart Warehousing.

Εξίσου δυναμικός σε επενδύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού είναι και ο κλάδος των Επαγγελματικών Υπηρεσιών, που θα γνωρίσει την ταχύτερη ανάπτυξη των δαπανών DX με πενταετή CAGR 21,1%, ακολουθούμενος από τον Τραπεζικό και Ασφαλιστικό τομέα με CAGR 20,0%

Που επενδύει η πλειοψηφία

Οι δύο πιο δυναμικές κατηγορίες επενδύσεων στον ψηφιακό μετασχηματισμό αφορούν στη χρήση τεχνολογίας για τη βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας. Η πιο δυναμική κατηγορία επενδύσεων είναι αυτή που αφορά το “Innovate, Scale, and Operate”, μια ευρεία περιοχή που καλύπτει εργασίες μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων κατασκευής και σχεδίασης.

Η δεύτερη μεγαλύτερη περίπτωση χρήσης, “Υποστήριξη και Υποδομή Back-Office”, περιλαμβάνει βασικές επιχειρηματικές λειτουργίες, όπως λογιστικά/χρηματοοικονομικά/τιμολόγηση, ανθρώπινο δυναμικό, νομικά θέματα, ασφάλεια και κινδύνους και εταιρική πληροφορική.

Από κοινού , αυτές οι δύο περιπτώσεις χρήσης θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 35% του συνόλου των δαπανών DX το 2023.

Μια άλλη σημαντική κατηγορία επενδύσεων, που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, είναι η “Εμπειρία Πελατών”, η οποία περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες που σχετίζονται με τον πελάτη και τις σχετικές τεχνολογίες, που υποστηρίζονται από την DX.

Διαβάστε ακόμη

Σκυλακάκης: Ενίσχυση σε 1,2 εκατ. ενεργειακά ευάλωτους που θερμαίνονται με ρεύμα

Ράλι στα ομόλογα δια χειρός Fed – Σε χαμηλό 1,5 μήνα το κόστος δανεισμού στην Ελλάδα

Έρευνα RE/MAX: Πού κυμαίνονται τα ενοίκια σε όλη την Ελλάδα (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr

Array