Κυριακή
22.05.2022

«Sell Ethereum»: Άλμα 1.636% στις αναζητήσεις του Google

Η αξία του Ethereum διαπραγματεύεται σήμερα στα όρια των 3.000 δολαρίων, σημαντικά χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό των 4.800 δολαρίων

Έκρηξη της τάξης του 1.636% εμφάνισαν μέσα σε μία ημέρα οι αναζητήσεις στο Google για τη φράση «Sell Ethereum», δηλαδή «πουλήστε ethereum». Το απίστευτο «άλμα» σημειώθηκε την 12η Απριλίου του 2022 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την ίδια ημέρα, το Νο.2 κρυπτονόμισμα παγκοσμίως (βάσει κεφαλαιοποίησης) υποχώρησε στις διεθνείς αγορές crypto κατά τουλάχιστον 6%.  Σύμφωνα με ανάλυση του AskGamblers, το διαδικτυακό ενδιαφέρον για την πώληση του Ethereum εκτοξεύθηκε κατά σχεδόν 17 φορές σε σχέση με μία οποιαδήποτε άλλη φυσιολογική ημέρα. 

«Καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι συχνά ευμετάβλητη, η άνοδος του ενδιαφέροντος για την πώληση του Ethereum προκαλεί ανησυχία σε όσους εξακολουθούν να επενδύουν σ’ αυτό. Η πτώση της αξίας του αναμφίβολα συμβαδίζει με την υποχώρηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, η οποία είδε το Bitcoin να πέφτει κατά σχεδόν 3,5% την ίδια ημέρα. Η κατάρρευση συνδέεται με την απόφαση της Κίνας να απαγορεύσει στις τράπεζες να διευκολύνουν ή να εκτελούν συναλλαγές με crypto» ανέφερε, σε ανάλυσή της, το AskGamblers.

Η αξία του Ethereum διαπραγματεύεται σήμερα στα όρια των 3.000 δολαρίων, σημαντικά χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό των 4.800 δολαρίων, το οποίο είχε καταγραφεί τον Νοέμβριο του 2021. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, οι απώλειες αγγίζουν το 4%, με την κεφαλαιοποίηση να περιορίζεται στα 371 δισ. δολάρια (αντιστοιχεί στο 16% της συνολικής αγοράς crypto).  

Η πτώση στα κρυπτονομίσματα, η οποία είναι γενική και ευρεία, αποδίδεται σε μια σειρά παραμέτρων, όπως η αυστηροποίηση του πλαισίου λειτουργίας στην Κίνα, η μείωση της διάθεσης για ρίσκο ως απόρροια του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, ο υψηλός πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών.

Source: newmoney.gr