Τετάρτη
01.02.2023

Σεισμοί: Εφαρμογή από την Google για έγκαιρη προειδοποίηση μέσω smartphone (vid)

Η πρόσφατη σειρά σεισμικών δονήσεων στη νότια Εύβοια δημιούργησε αυτονόητα έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής όσο και ολόκληρης της Αττικής, καθώς λόγω εγγύτητας οι δονήσεις είναι ιδιαιτέρως αισθητές. Πρόσφατα, δοκιμάστηκε και στην Ελλάδα ένα νέο σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης των πολιτών από την Google. Ειδικότερα, κατέστη εφικτό να σταλεί σε χρήστες κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό σύστημα Android μια ειδοποίηση, προτού σημειωθεί η σεισμική δόνηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, οι περισσότεροι έλαβαν την ειδοποίηση προτού αντιληφθούν ότι γίνεται σεισμός.

Android Earthquake Alerts System

Η Google είχε την πεποίθηση πως μια έγκαιρη προειδοποίηση μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να προετοιμαστούν για τον σεισμό. Έτσι, χρησιμοποίησε την πλατφόρμα Android (εγκατεστημένη στην πλειονότητα των smartphone), προκειμένου να παρέχει στους ανθρώπους έγκαιρες και χρήσιμες πληροφορίες.

Το συγκεκριμένο σύστημα της Google, με την ονομασία «Σεισμός τώρα», ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά στην επίσης ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή της Καλιφόρνια, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Άρχισε το καλοκαίρι του 2020 και σκοπό έχει, εντός δευτερολέπτων, να δίνει άμεση ενημέρωση ασφαλείας στους κατοίκους μιας περιοχής.

Ακόμη και ελάχιστα δευτερόλεπτα προτού η σεισμική δόνηση γίνει αντιληπτή, μπορούν να δώσουν τον χρόνο στον πολίτη να βρει ασφαλές μέρος προστασίας.

Διαβάστε ακόμη

Ποδαρικό στο 2023 με αυξήσεις 20%-25% στο ρεύμα – Aβεβαιότητα για τους επόμενους μήνες

Η… Κατερίνα Μέσι, η Cosmote, η Vodafone και η ΕΥΠ, η Ιντρακάτ «κοιτάζει» την ΤΕΚΑΛ (και στο βάθος ΟΛΘ) και το χρυσό weekend στα malls

«Village Resort & Waterpark»: Πώς από το σφυρί κατέληξε στα χέρια της Μαρίτας Καράτζη (pics)

Πηγή: newmoney.gr