Σε υψηλό 22 μηνών το chainlink πάνω από τα 18 δολάρια

Την υψηλότερη τιμή από τις 3 Απριλίου 2022 έπιασε την Παρασκευή (02/02) το κρυπτονόμισμα chainlink, σηματοδοτώντας το peak μιας τρίμηνης ανοδικής πορείας για το 13o μεγαλύτερο -βάσει κεφαλαιοποίησης- token. Η τιμή διαπραγμάτευσης του chainlink μετά την έκρηξη 16% ξεπέρασε τα 18 δολάρια. Την τελευταία εβδομάδα η τιμή του LINK έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 30%, ξεπερνώντας σε επίδοση κορυφαία κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin και το ethereum.

Τον Ιούνιο του 2023 το chainlink είχε υποχωρήσει κοντά στα 5 δολάρια. Το τελευταίο τρίμηνο παρουσίασε εύρος τιμών μεταξύ 13 και 17 δολαρίων. Θιασώτες του LINK εστιάζουν στο καινοτόμο blockchain που χρησιμοποιείται και το οποίο διασφαλίζει τη συμβατότητα με διαφορετικές αλυσίδες μπλοκ, διευκολύνοντας έτσι την απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά νομισμάτων από μια αλυσίδα μπλοκ σε μια άλλη.

Τον Δεκέμβριο, με το ράλι ανόδου των crypto στην κορύφωσή τους, αναλυτές της K33 Research ανέφεραν ότι το chainlink (λόγω δομής) είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για το λεγόμενο tokenization, που επιτρέπει σε περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός, οι μετοχές και τα ακίνητα να διαπραγματεύονται ως ψηφιακές μάρκες σε μια αλυσίδα μπλοκ. Σύμφωνα με την Boston Consultancy Group, τα tokenized RWAs (σ.σ. ψηφιακά tokens που βασίζονται σε blockchain και αντιπροσωπεύουν φυσικά και παραδοσιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, όπως μετρητά, εμπορεύματα, μετοχές, ομόλογα, πιστώσεις, έργα τέχνης και πνευματική ιδιοκτησία) θα μπορούσαν να αγγίξουν τα 16 τρισ. δολάρια μέχρι το 2030.

Διάγραμμα με το εύρος τιμών του chainlink το τελευταίο τρίμηνο στην αγορά κρυπτονομισμάτων © Coindesk
Διάγραμμα με το εύρος τιμών του chainlink το τελευταίο τρίμηνο στην αγορά κρυπτονομισμάτων © Coindesk

Source: powergame.gr

Array