Κυριακή
25.02.2024

Σε υψηλό 10μήνου οι όγκοι Bitcoin λίγο πριν το πρώτο trading

Οι συναλλαγές Bitcoin εκτινάχθηκαν σε υψηλό σχεδόν 10 μηνών, λίγο πριν ξεκινήσει η πρώτη συνεδρίαση της Wall Street όπου θα γίνουν ευρέως διαθέσιμα τα πρώτα ETF των ΗΠΑ που επενδύουν απευθείας στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών για το Bitcoin σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έφτασε τα 52 δισ. δολάρια λίγο νωρίτερα στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko. Πρόκειται για υψηλό από τις 21 Μαρτίου 2023, όταν το token σημείων, ε κέρδη στη σκιά της κατάρρευσης τραπεζών όπως η Silvergate Capital και η Silicon Valley, που κλόνισαν την εμπιστοσύνη στο παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η τιμή του Bitcoin σημείωσε άνοδο έως και 3,8% για να φθάσει στο ενδοημερήσιο υψηλό των 47.705 δολαρίων σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg, μετά την έγκριση 11 spot ETF Bitcoin από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μετά το κλείσιμο των αγορών την Τετάρτη.

 

Οι συναλλαγές στις ΗΠΑ σε ETF που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, όπως το iShares Bitcoin Trust της BlackRock (IBIT), ξεκινούν σήμερα Πέμπτη. Το Bitcoin Trust της Grayscale (GBTC), το οποίο μετατράπηκε σε ETF από ένα unit trust, είδε 19.000 μετοχές να αλλάζουν χέρια στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Νέας Υόρκης.

«Πρόκειται για στιγμή ορόσημο για χρηματοοικονομικούς συμβούλους», δήλωσε ο Sui Chung, διευθύνων σύμβουλος του παρόχου δεδομένων CF Benchmarks. «Μπορεί ακόμα να μην προτείνουν τα ETF στους πελάτες τους, αλλά το ότι είναι πλέον διαθέσιμα μέσω ενός ελεγχόμενου προϊόντος σημαίνει ότι πρέπει τουλάχιστον να έχουν άποψη. Θα μπορούσε, επομένως, να ανοίξει η πόρτα σε μια πολύ πιο σταθερή ροή ενδιαφέροντος για την εν λόγω κατηγορία περιουσιακών στοιχείων».

Πηγή: euro2day.gr