Σε στάση αναμονής τα Crypto – Ασκήσεις ισορροπίας για το Bitcoin

Τα μεικτά πρόσημα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στην αγορά crypto την Τετάρτη, με τα ταμπλό να γίνονται «κόκκινα» όσο πλησίαζε η ώρα της ανακοίνωσης για την επόμενη αύξηση επιτοκίων από τη Fed.

Ακόμη και οι ανοδικές κινήσεις που παρατηρούνταν νωρίτερα δεν ήταν αρκετές να βοηθήσουν το Bitcoin να ξεπεράσεις τις 29.000 δολάρια και το Ethereum τα 1.900 δολάρια.

Μέχρι αργά το απόγευμα (ώρα Ελλάδος), το Bitcoin σημείωνε απώλειες 1,20% στις 28.431 δολάρια και το Ethereum υποχωρούσε 0,57% στα 1.863 δολάρια.

Οι τρέχουσες εξελίξεις μοιάζουν να έχουν βάλει φρένο προσωρινά στην κούρσα του Bitcoin προς νέα υψηλά, καθώς το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα έχει ενισχυθεί κατά 70% από τις αρχές του έτους. Η τάση αυτή θα μπορούσε να ανατραπεί στην περίπτωση που ο Τζ. Πάουελ δεν ανάψει το «πράσινο φως» για τη λήξη του κύκλου αύξησης επιτοκίων που ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες. Η κεφαλαιοποίησή του διατηρείται προς το παρόν στα επίπεδα των 550 δισ. δολαρίων, όπως και το ποσοστό του επί των altcoins στα επίπεδα του  47%.