Σε σημείο καμπής το bitcoin μετά το ράλι – Οι προβλέψεις για την τιμή του (πίνακες)

Το bitcoin φαίνεται πως πλησιάζει ένα σημείο καμπής το οποίο θα αποδειχθεί καίριο μετά από το πρόσφατο, φετινό ράλι.

Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου κυμαίνεται στον μέσο όρο των 50 ημερών του, τη στιγμή που ο αναλυτής της Bespoke Investment Group, Πωλ Χίκεϊ, υποστηρίζει πως εάν οι τιμές του bitcoin δεν παραμείνουν άνω των $27.500, ενδέχεται να καταγράψουν περαιτέρω πτώση πολύ χαμηλότερα του ψυχολογικού αυτού ορίου.

Η αξία του κρυπτονομίσματος άγγιξε τα $28.776 το πρωί της Τετάρτης στο Λονδίνο, καταγράφοντας συνολική αύξηση της τάξης του 74% φέτος. Παρ’ όλα αυτά, η ανοδική του τροχιά έχει καταγράψει διόρθωση τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά από την προσωρινή επίτευξη του ψυχολογικού φράγματος των $30.000. 

Παρά το ράλι, η τιμή του bitcoin βρίσκεται υπό του ήμισυ του ρεκόρ υψηλού του Νοεμβρίου του 2021 των $69.000. Τα περσινά σκάνδαλα και οι πτωχεύσεις εταιρειών είχαν μειώσει δραματικά το ενδιαφέρον των επενδυτών στην καθ’ όλα επικίνδυνη και μεταβλητή αυτή αγορά.

Σύμφωνα με συνέντευξη του CEO της Kaiko, Άμπρε Σουμπιράν στο Bloomberg, «έχουμε παρατηρήσει μείωση του όγκου συναλλαγών, του βάθους της αγοράς και της ρευστότητας η οποία έχει αυξήσει τη μεταβλητότητα. Αυτό αποτελεί ένδειξη πως, παρά το θετικό επενδυτικό συναίσθημα, η αγορά δεν έχει επιστρέψει στα προ-κρίσης επίπεδά της».

Αν και πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν το αφήγημα πως το bitcoin αποτελεί προστασία ενάντια στον πληθωρισμό, κάτι το οποίο δικαιολογεί και την φετινή ανάκαμψή του, ο Χίκεϊ υπογραμμίζει πως «αν και το bitcoin και τα λοιπά κρυπτονομίσματα δεν έχουν να κάνουν με τις παραδοσιακές αγορές, αρκετοί επενδυτές πιστεύουν πως η πορεία των αγορών κρυπτονομισμάτων αποτελεί βαρόμετρο του επενδυτικού ρίσκου. Ο συσχετισμός της πορείας του S&P 500 με τη δυναμική του bitcoin υποδεικνύει ένα γενικό αλλά εξαιρετικά χαλαρό συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο αγορών».

Source: newmoney.gr

Array