Πέμπτη
09.12.2021

Σε νέα ιστορικά υψηλά το Ethereum, με άλμα 46% τον Οκτώβριο

Σε νέο υψηλό όλων των εποχών (ATH) βρέθηκε σήμερα η τιμή του Ethereum (ETH), καθώς έφτασε τα 4.400,97 δολάρια. Βέβαια αυτήν την ώρα αναδιπλώνεται στα 4.380 δολάρια, ωστόσο ουδείς μπορεί να παραβλέψει ότι τα κέρδη του μήνα για το κρυπτονόμισμα φτάνουν στο 46%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinmarketcap το προηγούμενο ιστορικό υψηλό του Ethereum ήταν μόλις πριν από οκτώ ημέρες, όταν έφτασε στην τιμή των 4.308,48 δολ. στις 21 Οκτωβρίου. Επίσης, αίσθηση έχει προκαλέσει το ράλι που έχει σημειώσει, δεδομένου ότι στις 21 ιουλίου ήταν στα 1.780 δολ. Έκτοτε έχει κερδίσει 147%.

Πολλοί αναλυτές αποδίδουν αυτήν την άνοδο στην ενημέρωση του Ethereum 2.0 Altair Beacon Chain, με το 98,7% των κόμβων να έχουν αναβαθμιστεί. Μια επιτυχημένη αναβάθμιση της Altair στο Beacon Chain θεωρήθηκε σημαντικός παράγοντας που ανοίγει τον δρόμο προς τη συγχώνευση με το mainnet Ethereum και τη μετάβαση σε έναν μηχανισμό PoS στο Ethereum 2.0.

Η άνοδος του Ethereum καθοδηγείται επίσης από τη χρήση της πλατφόρμας στους τομείς της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) και των NFT. Υπογραμμίζουν, δε, τη συνεχιζόμενη αυξανόμενη ζήτηση για Ether στο μέλλον, διασφαλίζοντας έτσι πρόσθετους καταλύτες στην ανοδική του προοπτική το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και πιθανώς το 2022.

Το συνολικό κλίμα της αγοράς στον τομέα των κρυπτονομισμάτων ήταν επίσης θετικό τον τελευταίο καιρό, με την SEC να εγκρίνει πολλαπλά ETF που βασίζονται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

ΠΗΓΗ: ot.gr