Παρασκευή
02.12.2022

Σάλος στο Twitter: Ο Έλον Μασκ δημοσίευσε φωτογραφία στρατιώτη των Ναζί

O δισεκατομμυριούχος και πλέον αφεντικό του Twitter, Έλον Μασκ, λίγες ώρες αφότου κάλεσε τους χρήστες του Twitter να ρίξουν ψήφο στους Ρεπουμπλικανούς, στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, «ξαναχτύπησε» με νέα ανάρτησή του προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Και ο λόγος είναι το tweet του Μασκ στο οποίο απεικονίζεται φωτογραφία στρατιώτη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με ένα… κλουβί και τρία ταχυδρομικά περιστέρια στην πλάτη του και τη λεζάντα «τρία αδιάβαστα μηνύματα».

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σχολίασε στη συνέχεια «πώς άλλαξαν οι καιροί», προτού προσθέσει: «Την εποχή που τα πουλιά ήταν αληθινά. Αλλά αν το Twitter είναι πουλί, αυτό σημαίνει…».

Συνέκρινε τα περιστέρια της εικόνας με το μπλε πουλί του Twitter και τους 115 εκατομμύρια ακολουθούς του, με την εικόνα του στρατιώτη να προκαλεί οργή.

Στη φωτογραφία Γερμανός στρατιώτης της Βέρμαχτ, μέλος των ενωμένων ναζιστικών ενόπλων δυνάμεων, κουβαλά αγγελιοφόρους περιστέρια στο δυτικό μέτωπο κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής στη Γαλλία, γνωστή ως Μάχη της Γαλλίας, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, περίπου τον Μάιο του 1940.

Οι χρήστες, από την πλευρά τους, παρατήρησαν ότι επρόκειτο για στρατιώτη της Βέρμαχτ από τη Ναζιστική Γερμανία, αλλά δεν έφερε εμφανή διακριτικά.

Διαβάστε ακόμη:

Ψάλτης: «Γιατί η Alpha Bank είναι σε θέση να απορροφά εξωγενή σοκ» – Ο στόχος για NPEs, χορηγήσεις και MREL

Αλλάζουν όλα για τις μισθώσεις τύπου Airbnb – Οι προτάσεις και οι αντιδράσεις της αγοράς

Μητσοτάκης στην COP27: «Η Ελλάδα είναι ήδη πρωτοπόρος στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» (vid)Πηγή: newmoney.gr